İktidarın ve onun bir zamanlar ortağı olan cemaatin yıllarca birlikte uyguladıkları “kara propaganda” yöntemleri açığa çıktıktan bu yana olup bitenleri tahlil edebilenlerimiz için yerel seçim sonuçları hiç de şaşırtıcı olmamıştır!

Yıllardır; Ergenekon, Balyoz,28 Şubat, şike ve diğer birçok davayla koca bir ülkeyi hallaç pamuğu gibi sağa sola yalpalatanlar “31 Mart yerel seçimleri” ile birlikte yenilgiye uğradıklarını kabul etmekte zorlandıkları için 23 Haziran da ki seçimi kaybettiklerimizin bir kısmını telafi eder miyiz diye YSK’dan siyasi bir karar çıkartmışlardı!

İktidar ve gerçekleri görmemek için başını kuma gömen yandaşları “kabul etmeseler de yenilgilerini”; geldiğimiz nokta onların boylarını çoktan aşmıştır!

Şu seçim sürecinde “iktidar eliyle” meydana gelenleri görünce şaşıranlarımızın olduğunu gördüm!

Hal bu ki dünün sakıncalı insanları, işlerine geldiği zaman bugünün muteber siyasi aktörleri ve “iktidarlarının devamı için” medet umulan kimseleri olmuştur 17 yıllık iktidarları boyunca!

Fakat bu defa ülkenin insanı kendine dönmüş “durun bakalım ne oluyor” demiş ve baş tacı ettiği siyasetçinin “slogandan” öteye geçmeyen söylemlerine ve istismarına bakmamış ve kendilerine dayatılanları kabul etmemiştir!

Devletimizin ve milletimizin geleceğini bırakıp, teröristlere ve onların hamilerine yaranmak için debelenen siyasi aktörlere ve medyada ki şakşakçılarına haddini bildirmek bu milletin hakiki evlatlarının hep birlikte başardıkları bir seçim yaşadık!

Bu söylediklerimi bugün ki günde kabul etmeyecek tek bir kaleleri kaldı ellerinde; o da hala iktidar dalkavukluğuyla trajikomik duruma düşen malum yandaş medya organlarıdır!

Özellikle; Cumhurbaşkanının nefes almasını bile canlı yayınla duyurmayı kendilerine görev kabul eden dalkavuk medya kuruluşları; bir medya organından çok fanatik bir Ak Partili gibi davranmıştı seçim süreci boyunca ve hala bu durumu devam ettirmekte bir beis görmemektedirler.

Tabii üzülerek ifade etmeliyim ki; bu medyanın etkisinden kurtulamayan büyük bir vatandaş kitlesi yukardan dizayn edilen bu düşüncelere inanabilmektedir hala!

Sadece bu gözle bakan medyayı takip eden bir insan İstanbul’da ki seçimin sonucunda “davalarının!” sekteye uğradığını ve uluslararası bir operasyonun iktidarlarını alaşağı etmek için tezgâhlandığına inanmış olur!

Bu medya organları; bölücülerin, açılım safsatasının başladığı günlerde, söylemleriyle bu ülkede ki “Milli Duyarlılıkları” yerle bir etmişler buna karşın bu milletin hakiki evlatları aman kardeşliğimize “halel” gelmesin diye büyük bir duyarlılık göstermişlerdir!

Şunu hemen ifade edeyim yeri gelmişken…

Bu ülkenin birliğine, dirliğine halel gelmesin diye çırpınmak, yazı yazmak, olup bitenleri sorgulamak bugün bile zor olan işlerdendir!

En basit ve en vurucu ifadelerle söyleyecek olursak; “ülkemizin  bir coğrafyasında “Kürdistan Devleti” kurmak, devletimizi yıkmak ve Türk Milletini; Türk, Kürt, Laz, Çerkez diye parçalara ayırarak devlete ihanet etmek suçları sabit görülen iki terörist kardeşten bu iktidar medet ummuş, milli onurumuzu ayaklar altına almıştır!

Ama bugün önce İmralı canısının ayağına gidilerek mesajları televizyonlarda canlı yayınlarda gösterilmiş, diğer katil kardeşi devletin televizyonuna çıkartılarak bir kısım vatandaşımıza mesaj vermesi sağlanmaya çalışılmış; yani şapka düşmüş kel görünmüştür!

Yaşadığımız bu vahim tabloyu ortadan kaldıracak milletimizin engin ferasetiydi ve öyle de oldu!

Sürekli ifade ettiğim gibi; bu ülkenin milli şuurunda anlamsız ve sıradan hiçbir şey yoktur. Son yıllarda “milli şuurumuzda” kırılmalar yaşandığını kabul etsek bile yaşadığımız gibi yine de “derini taraflarımız” bizi hakikate sevk edecekti ve bu yerel seçimler sürecinde bu hakikati görmüş olduk.

İktidar ve medya üzerinden millete “çeki düzen” vermeye çalışanların gerçek yüzü bugün “gün gibi ortaya” çıkmış ve “Türk Milleti “ gerekli dersi bu insanlara vermiştir. Beka söylemlerinin arkasına sığınanların aslında dertlerinin ne olduğu da seçimden sonra ki “atama israflarında” görülmüştür!

“Türk Milletinin” evlatlarını ülkesine bağlayarak değer üretmeyen buna karşın var olan değerlerle alay edenler, milletin şuuruna fitne sokmak suretiyle sapla samanı karıştırmada mahir davranmışlar ama “Allah’ın tecellileri” bu aziz milletin daha fazla hırpalanmasına rıza göstermemiştir!

Son seçimlerden sonra gördüğümüz şu; bu güzel ülkenin insanı olup bitenler karşısında dünden daha fazla itirazı ve derdi olan bir toplumdur artık!

Bu saatten sonra yıllardır oy verdikleri partinin nerelere savrulduğunu gören insanımızda kabul etmek zorunda kalacaktır iktidarlarının yenildiğini!  

Ve uzun vadede iktidarın bu yenilmişliği; Anadolu Coğrafyasında yaşayan insanımıza geleceği adına çok şey kazandıracaktır!

Görüşmek üzere, Allah’a emanet olun…