Rize'de birçok olaya sahne olan üst geçit, yeni bir intihar girişimine sahne oldu.

Karadeniz Sahil Yolu Rize Geçişi üzerinde bulunan ve üzerinde 2 kavşak bulunan, dünyadaki ilginç yaya üst geçitleri arasında yerini alan üst geçit, yine bir intihar girişimine sahne oldu.

Dün saat 15.30 sularında bir kişi, Menderes Bulvarı Çaykur Genel Müdürlüğü yanındaki olaylı üst geçidin demirlerine tırmanarak boynuna geçirdiği ipin ucunu demirlere bağladı. İntihar etmek istediğini belirten A.R. (39) isimli kişiyi, bu amacından vazgeçirmek için polis alarma geçti ve çevrede geniş güvenlik tedbiri aldı.

Polisin ikna çabaları sonuç vermezken A.R., elindeki bıçakla kollarını yaraladı. Yaklaşık bir saatlik uğraşının ardından polis, A.R.'yi ikna etmeyi başarırken bulunduğu yerden itfaiye ekipleri tarafından indirildi.

A.R. daha sonra ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. A.R.'nin babasının Mısır, annesinin de Türk vatandaşı olduğu belirtilirken, şahsın uzun süredir Türk vatandaşı olabilmek için uğraş verdiği ancak bunun gerçekleşmediği için bunalıma girerek intihara kalkıştığı öğrenildi.

Öte yandan bir süre önce 2 genç yine üst geçidin demirlerine tırmanarak intihara kalkışmıştı. Mimari yapısı ile tartışma konusu olan üst geçit bir kez de bir kişinin otomobille üzerinden geçmesi ile gündeme gelmişti.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ