Geçtiğimiz yıl yattığı hastanede hayatını kaybeden eski Başbakan hemşerimiz Mesut Yılmaz ve oğlu Hasan Yılmaz için mevlit okutuldu.

Yıllarca Rize den milletvekili seçilerek 25 yıla yakın ilimize ve ülkemize hizmet eden eski ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz geçtiğimiz yıl İstanbul da yattığı hastanede hayatını kaybederek Rizelileri yasa boğmuştu.

Rizelilerin gönlünde taht kuran eski Başbakan Mesut Yılmaz ve oğlu Yavuz Yılmaz için Rizeliler Cuma namazı öncesinde Çamlıca camiinde Mevlit-i şerif programı düzenledi. Programa çok sayıda vatandaş katıldı.

 İsmi yaşatılmalı
Yıllarca hemşerileri ile iç içe olan ve Rize’den hiçbir zaman bağını koparmayarak yapılan her eserin altında imzası bulunan Ahmet Mesut Yılmaz isminin Rize Havalimanına verilmesi konusunda birçok STK ve Vakıf kararını açıklamıştı. Tüm siyasi partilerin de desteklediği Havalimanına isim verilmesinin kaçınılmaz olduğu dillendirildi.

İsminin Rize de yaşatılmasını isteyen STK, Siyasi ve Vakıf Başkanları Mesut Yılmaz her zaman kalbimizde yaşayacak, Rize de sayısız eserlere imza atmış ve halkın gönlünü kazanmış biri, İsminin Havalimanı ile yaşatılmasını istiyoruz” dediler.

Fatih Sultan Kar/İSTANBUL

Editör: HABER MERKEZİ