Trabzon'da yeniden düzenlenen Meydan Parkı'nın yerine, 53 yıl önce yıkılan opera binasını silüeti işlendi. Silüeti camiye benzeten vatandaş ise yere basmamayı tercih etti. Belediye ise şikayet yağmuruna tutuldu.

Her şey, Trabzon'da bulunan Meydan Parkı'nın 6 ay önce yeniden düzenlenmesiyle başladı. Belediye parka, kentte 53 yıl önce yıkılan opera binasının küçük bir maketini yapmak istedi. Ancak Anıtlar Kurulu'ndan izin çıkmadı. Bunun üzerine aynı yere 6x6 ebatında tarihi binanın silüeti yapıldı. Mermerden yapılan silüet, siyah, beyaz ve gri taşlarla süslendi. Park ise geçtiğimiz günlerde hizmete açıldı. Ancak binanın silüetinin kubbesi camiyi andırınca, vatandaşlar üzerinden geçmedi, geçenleri de uyardı.

'BELEDİYE'YE  TELEFON YAĞDI'
Trabzon Belediyesi'ni arayan yüzlerce vatandaş, 'Yerde cami olur mu? Hemen sökün' tepkisini dile getirdi. Silüetin cami değil, opera binası olduğunu öğrenen vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, çoğu kişinin silüete ayak basmamaya özen gösterdiğini belirterek, 'İnsanların böyle algılaması doğal, camiyi andırıyor. Ama böyle bir şey olabilir mi? Konu bu şekilde haber oldukça insanlar ne olduğunu anlayacak' dedi. (Ensonhaber.com)

Editör: HABER MERKEZİ