Suiast iddiaları yeniden gündeme geldi.

BİZ ARAMADIK
BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin helikopter düşmeden önce NTV santralinden defalarca arandığı ortaya çıktı. NTV 'bu aramaları biz yapmadık' diyor.

Taraf gazetesinin haberine göre Yazıcıoğlu havadayken kaza anına kadar 139 defa aranmış.. Muhsin Yazıcıoğlu'nun Kahramanmaraş'ta öldüğü olayın kaza mı yoksa suikast mi olduğu günlerce tartışıldı.

HER 5 SANİYEDE BİR
Yazıcıoğlu'nun telefonu helikopter havalanır havalanmaz NTV santralinden her 5 saniyede bir aranmaya başlandı. Saat 14:36'dan itibaren başlayan aramalar kaza anına kadar sürüyor. Yazıcıoğlu'nun telefonu tam 139 defa aranıyor.

Kazadan sonra ise aynı santralden Yazıcıoğlu'nun telefonuna sadece iki arama var. Kaza sonrası saat 15:52'deki aramayı 20:19'daki son arama takip ediyor.

33 SANİYEDE 4 KEZ

NTV santralinden kaz sonrası aranan bir başka isim olan BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ telefonu da saat 15:00'de helikopter havadayken 33 saniye içerisinde tam 4 kez aranıyor.

Kazada hayatını kaybeden İHA muhabiri İsmail Güneş de aynı santral tarafından 113 kez aranmış. Saat 14:34'te başlayan aramalar 18:58'de bitiyor.

PİLOT DAKİKADA 4 KEZ ARANMIŞ
Kazadan sonra aramalar bıçak gibi kesiliyor. Kaza anına kadar 90 kez aranan Güneş kazadan sonra 23 kez aranıyor. Helikopter pilotu Kaya İstektepe'nin telefonu ise havalandıktan sonra 37 kez aranıyor. İstektepe dakikada 3 bazen 4 kez aranıyor.

SIFIR SANİYE
Yazıcıoğlu'ndaki çağrıların hemen hepsinin sıfır saniye olarak gözüküyor. Helikopter düştükten sonra aramalar kesiliyor.

MANYETİK ALAN
Taraf'ın bilgisine başvurduğu telekomünikasyon sektöründe görevli iki mühendis, manyetik alan yaratılıp helikopterin düşürülmüş olabileceğini söyledi. (Ensonhaber)
Editör: HABER MERKEZİ