Mustafa BAYRAK

52 Yıl önce Güneysu Kibledağ köyünde okuttuğu öğrencisi ile karşılaşan Hasan Aktaş ”Şu an o günleri yaşıyorum, vatana iyi bir evlat yetiştirdim” dedi.

52 Yıl önce öğretmenlik yaptığı Güneysü Kibledağ köyünde öğretmen olmasına neden olduğu öğrencisi ile karşılaşan Hasan Aktaş gözyaşlarını tutamadı.

Manisa’dan tür kafilesi ile Rize ye gelen 81 Yaşında ki emekli öğretmen Hasan Aktaş kısa zaman kalacağı Rize de 52 yıl önce görev yaptığı Güneysu Kibledağ köyüne çıkarak köyü gezdikten sonra 1957 yılında öğrencisi olan emekli öğretmen Seyfullah Fırat ile karşılaştı. Cumhuriyet meydanında 52 yıl önce okuttuğu ve öğretmen yaptığı öğrencisi ile karşılaşan Hasan Aktaş ”Öğrencim zeki bir öğrenciydi, ona özel dersler verdim ve öğretmenlik okulunu kazandı. Vatana iyi bir evlat yetiştirdiğimi düşünüyorum” dedi.

Öğretmeninin elini öpen emekli öğretmen ve yazar Seyfullah Fırat ise “Babam beni din görevlisi yapacaktı. Öğretmenim bana ayakkabı aldı, ders kitaplarımı alarak beni özel çalıştırdı ve cebime harçlık koyarak beni Kars ta yapılacak olan öğretmenlik sınavına gönderdi. O tarihte Türkiye 7 incisi olmuştum ve öğretmen okulunu kazandım. 52 yıl önce benim hayatıma yon veren öğretmenimle karşılaşmak beni çok duygulandırdı. Bugün bu öğretmenim sayesinde bilgi birikimimi kazandım, ona çok şey borçluyum” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ