Rize'de, yardım talep ettiği Vali Zekeriya Şarbak'ı, kendisini azarladığını ileri sürerek Başbakanlığa şikayet eden şehit polis eşi Aysel Dursun, valinin, şehit eşi için, 'Trafik kazasında ölmüş. Hukuken şehit değil' şeklindeki sözleri üzerine gözyaşlarına boğuldu. Aysel Dursun, 'Öyleyse devlet neden şehitlik belgesi verdi? Vali bu sözleri neye dayanarak söylüyor, çıksın açıklasın' diyerek Şarbak'ın sözlerine tepki gösterdi.

BAŞBAKAN'A ŞİKÂYET ETTİ
Vali ile şehit eşi Aysel Dursun arasında tartışmaya neden olan görüşme 25 Mart günü yaşandı. 1997 yılında Sivas yakınlarında görev dönüşü geçirdiği trafik kazası sonucu dört meslektaşıyla birlikte şehit düşen polis memuru Öztürk Dursun'un Rize'de yaşayan eşi 45 yaşındaki Aysel Dursun, 24 yaşındaki oğlu Hakan Dursun' a iş isteyip maddi yardım talebinde bulunmak üzere Rize Valiliği'ne başvurdu. Vali Zekeriya Şarbak' la görüşen Dursun, iddiaya göre taleplerini ilettiği Şarbak tarafından azarlandı. Dursun, bunun üzerine 7 Nisan günü Başbakanlığa faksladığı bir yazı ile Vali Şarbak'ı Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a şikâyet etti.

VALİLİK AÇIKLAMASINDA 'ŞEHİT' İBARESİ KULLANILMADI
Rize Valiliği şehit eşi Aysel Dursun' un iddialarına dün yazılı cevap verdi. Öztürk Dursun için şehit ifadesinin kullanılmadığı açıklamada, Aysel Dursun'un kredi kartı borcu için yardım talep ettiği, sosyal güvenlik kapsamında bulunması nedeniyle kamu kaynaklarından yardım edilemeyeceğinin söylenmesi üzerine de üniversiteyi terk eden oğlunun işe yerleştirilmesini istediği anlatıldı. Açıklamada, kamu kurumlarına sınavla personel alındığı, özel sektörün de ekonomik koşullar nedeniyle yeni işçi almadığının ifade edilmesi üzerine Aysel Dursun'un ağlayarak ve şehit polis eşine sahip çıkılmadığını söyleyerek makamı terk ettiği belirtilerek, ' Adı geçen hiçbir şekilde azarlanmamış, sadece ödeyemeyeceği kadar borçlanmaması gerektiği ifade edilmiştir. Adı geçen kişi, yaptığı şikayetin sonucunu beklemek yerine, trafik kazasında hayatını yitiren eşi sebebiyle duygu sömürüsü yapmak suretiyle kamuoyunu yanıltmaktadır' denildi.

'HUKUKEN ŞEHİT DEĞİL!'
Rize Valisi Zekeriya Şarbak, yazılı açıklamada polis memuru Öztürk Dursun için şehit ibaresini kullanmaması üzerine görüşünü soran DHA muhabirine şehit ifadesinin basın bülteninde bilinçli olarak kullanılmadığını açıkladı. Şarbak, 'Polis memuru trafik kazasında yaşamını yitirmiş. Bugüne kadar ona saygıdan şehit denilmiş olabilir. Ama hukuken şehit değildir. Düşmana ateş ederken şehit olanlara devlet zaten farklı muamele yapıyor. Şehit eşiyse vatanına sahip çıksın. Bu bayan şehitliği suiistimal ediyor' dedi.

VALİNİN AÇIKLAMASINI ÖĞRENİNCE AĞLADI
Vali Şarbak'ın eşi için, 'Hukuken şehit değildir' şeklindeki açıklamasını duyunca gözyaşlarına boğulan Aysel Dursun, kendisine devlet tarafından şehitlik belgesi ve madalyası verildiğini, eşinin adının Artvin Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesindeki şehitler arasında bulunduğunu ve bir salona da adının verildiğini hatırlattı. Dursun, 'Çok üzüldüm ve bir valiye bu açıklamayı yakıştıramadım. Devlet neden şehitlik belgesi verdi? Vali bu sözleri neye dayanarak söylüyor. Çıksın açıklasın. Bu açıklamasından dolayı hakkında dava açmayı düşünüyorum' diyerek tepkisini dile getirdi. (Muhammet KAÇAR/ MİLLİYET)

Editör: HABER MERKEZİ