Dilek ASLAN

Önceki gün Rize’de yağan şiddetli yağışlar sonucunda Rize ilinin değişik yerlerinde hasarlar meydana geldi. Rize İli Sahil Karayolunda Gündoğdu’ dan Ardeşen İlçesine kadar yer yer sahil yolu sel felaketi sonucu ulaşıma kapanmış olup ulaşım bir süre tek yönden gidiş geliş olarak verildi.
 


Yaşanan sel felaketlerinden sonra Rize Valisi Kasım Esen Beraberinde İl Alay Komutanı Erol Çelik, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sultan Yılmaz, İl Bayındırlık ve İskân Müdürü Seyfettin Yılmaz ile birlikte Rize İli Pazar İlçesine giderek heyelana maruz kalan yerlerde incelemelerde bulundular. 
 


İncelemeler sırasında konuşan Vali Kasım Esen “ Sel ve Heyelanların yol açtığı hasarları en aza indirmek için iki yıldır Meteoroloji ve Afet Erken Uyarı Sistemi projesi üzerinde çalışıyoruz. Rize’nin %75’i Heyelan riski olan bölgedir. %25’lik kesim konut yapılabilir bölgelerdir. Yüzde 31'lik bölümü ise hiç yerleşime açılmaması gereken bölümdür. Başsavcı soruşturma evraklarını hazırladıktan sonra valiliğimize gönderecek. Bizde bunu İçişleri Bakanlığı ve Bayındırlık Bakanlığı müfettişlerine inceleteceğiz. Geçen gece Rize'de metrekareye 78,5 metreküp yağış düştü. Evlerimizi yaparken daha titiz davranmalıyız” dedi.



Editör: HABER MERKEZİ