Dilek ASLAN

Hasan Sağır Lisesi Edebiyat Öğretmeni Samet Sakal ve öğrencilerinin yapmış oldukları çalışma Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’dan tam not aldı. Başkan Bakırcı; Belediye Meclis kararı ile Türkçenin korunmasına destek verdi.

Rize Belediyesinden alınan desteğin ardından Hasan Sağır Lisesi Ekibi işyerlerinde bulunan yabancı tabelaları Türkçeleştirme yolunda çalışmalara başladı.

Konuyla ilgili Edebiyat öğretmeni Samet Sakal; “Okul olarak Türkçeyi koruma yönünde bir kampanya başlattık. Konu ile ilgili Başkanımızdan destek aldık. Başkanımızın desteğiyle de işyerlerini dolaştık. Kampanyamıza ilk olarak OTEL TİFLİS işletmesi katıldı. Otel Tiflis adını değişerek OTEL AYDOĞAN yaptı. Amacımız bunu tüm Türkiye’ye yaymak.  Bu Türkçeleştirdiğimiz ilk işyeri, umuyorum ki diğer işyerleri de desteğini esirgemeyecektir. Bu çalışmada bize destek veren başta Rize Belediye Başkanımız Sayın Halil Bakırcı ve iş yeri sahibimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İşyeri sahibi Ramazan Aydoğan; “Hasan Sağır Lisesi’nin projesine paralel Rize Belediyesinin de konu ile ilgili almış olduğu meclis kararını basından takip ettik. Kendilerine dolayısıyla dilimize destek vermek amacıyla otelimizin adını coğrafyasına uygun bir şekilde Türkçeleştirdik. Türkçemize ulus olarak sahip çıkmalıyız.” dedi.

Hasan Sağır Lisesi Öğrencileri; “  Bizler; vatanımızda dilimizin yozlaştığını fark ettik ve konuyu öğretmenimize açıkladık. Öğretmenlerimizin desteği ile girişimlerde bulunduk. Bu yolda kararlıyız ve elimizden geleni yapacağız. Halkımızın desteğini bekliyoruz.  Gelin bu sorunu hep beraber çözelim” dediler.

Editör: HABER MERKEZİ