Rize'nin Ardeşen İlçesine Bağlı Tunca Beldesinde Meydana Gelen Heyelanda belde'nin yol ve içme suyu şebekesi zarar görürken, zarara ilk Müdahale Beldenin Belediye Başkanı Ahmet Topal'dan geldi.

Belde’nin Beyazsu Mevkii’nde meydana gelen heyelan’ı yerinde incelemeye giden Tunca Belde Belediye Başkanı Ahmet Topal, Zarar görev bölgelere müdahale de bulundu.

Heyelan sonucu Belde’nin içme su şebekesi ve bazı bölgelerinde ki yol ve tarihi köprülere zarar gelirken, zarar gören bölgelere Başkan Topal’da halkla birlikte müdahalede bulunarak, kütük taşıdı, köprü yaptı, kazma ve küreklerle kanal açtı.

Belde’nin Beyazsu Mevkii’nde meydana gelen heyelan ile ilgili olarak haber ekibimize açıklamalarda bulunan Tunca Belde Belediye Başkanı Ahmet Topal, Gece geç saatlerde başlayan aşırı yağış sonucu meydana gelen heyelan’da Belde’nin içme suyu şebekesinin tamamen çöktüğünü kaydetti.

Belde merkezi’ne su sağlanan depolarının tamamen boşaldığını ifade eden Başkan Topal, belde merkezine şu an su verilemediğini, tamirat çalışmalarına başlandığını kaydederek, en kısa zamanda belde’ye su verileceğini söyledi.

Su içme şebekesi’nin yanı sıra Belde’de ki bazı tarihi yapıların zarar gördüğünü de belirten Başkan Topal, 1 tarihi köprü’nün de yıkılmak üzere olduğunu söyledi.

Başkan Topal, Heyelan sonucu belde’ye bağlı mezralarda ki çay arazilerine ulaşımın sağlanamadığı kaydetti. Başkan Topal, imkânları ölçüsünde belde halkı ile birlikte heyelana karşı mücadelelerini sürdürdüklerini kaydetti.

Editör: HABER MERKEZİ