Erzurum'da sevdiği kızın ailesini korkutmak ve kendisine kaçırılmış süsü vermek için dört gün kaybolduktan sonra 23 Aralık'ta ortaya çıkan vekil öğretmen Burhanettin Yeşilyurt (24) Milli Eğitim Bakanlığı'nca asil öğretmen olarak Rize'ye atandı. Öğretmenlikten istifa eden Yeşilyurt, Erzurum'u da terk ederek Kocaeli'ne yerleşti.

Aziziye ilçesine bağlı Taşpınar köyünde vekil öğretmenlik yapan 24 yaşındaki Burhanettin Yeşilyurt, 19 Aralık günü evinden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Genç öğretmenin otomobili sevdiği kızın evinin yakınında ve içerisinde kanlı bir kazakla bulunmuştu. Aradan dört gün geçtikten sonra ortaya çıkan vekil öğretmen Burhanettin Yeşilyurt, sevdiği kızın ailesini korkutmak için kendisine kaçırılmış süsü verdiğini ifadesinde söylemişti. Bu süre içerisinde Ankara, Istanbul ve Trabzon'a gittiği söyleyen Yeşilyurt, intikam almak için bu yönteme başvurduğunu dile getirmişti.

Aziziye ilçesine bağlı Taşpınar Köyü İlköğretim Okulundaki görevinden izinsiz olarak ayrıldığı için Yakutiye Kaymakamlığı tarafından sözleşmesi fesh edilen Yeşilyurt, Bakanlık atamasına rağmen istifa yolunu seçti. Evlenmesine izin verilmeyen sevdiği kızdan ve çevreden uzaklaşmak isteyen Yeşilyurt'un (24) Kocaeli'ndeki amcasının yanına yerleştiği bildirildi.

Erzurum'da görevine son verilen vekil öğretmen Burhanettin Yeşilyurt, daha önce müracaat ettiği asil öğretmen atamalarının kura çekimlerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dahil edildi. 30 Kasım tarihinde Ankara'da 10 bin öğretmen ataması için bilgisayar ortamında yapılan atamalar sonunda olay öğretmen asil öğretmen olarak Rize Milli Eğitim Müdürlüğü emrine atandığı ortaya çıktı. Burhanettin Yeşilyurt, yeni görevinden de istifa ederek Kocaeli'nde bulunan amcasının yanına yerleşti.

Editör: HABER MERKEZİ