ŞEMSETTIN SARI

42 Yıl Din hizmeti yapan hocaefendi;kurs hocalığı,vaazlık ve müftü vekilliği görevlerinde bulundu.

Rize'nin Çayeli ilçesinde uzun yıllar din görevi kadrosuyla 42 yıl hizmette bulunan ve yüzlerce talebe yetiştiren din adamı Sulayman Latif hoca hakka yürüdü.

1,5 yıldır amansız hastalıla mücadele eden hocaefendi önceki gece hayata gözlerini yumdu.Rize'nin Ardeşen ilçesinde 1985'de, Fındıklı ilçesinde ise 1995 yıllarında vaazlık hızmeti veren hocaaefendi emekli olduktan sonrada ırşad vaazlarına devam ediyordu.

İlk görevine 1964 yılında başlayan Suleyman Latif(69) hoca ilçenin Kaptanpaşa Nahiyesinde de uzun yıllar Kur'an Kursu hocalığı yaptı.Görevi süresince teşekkür ve takdir belgeleride alan hocaefendi evli ve biri erkek sekiz çocuk sahibiydi.

Rize Eğitim ve Araştım Hastanesinde hayata gözlerini yuman hocaefendinin naşı bu gün Çayeli Merkez Hacıbaşı Camiine getirilerek cenaze namazı ikindi namazı sonrası kılındı. İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan'ın kıldırdığı cenaze namazı sonrası yüzlerce seveni ve talebesi onu yolcu etmek ve orada yapılan dualara amin demek için baba ocağı olan latifli köyündeki aile kabristanlığına gittiler. Kabir ile araba yolu arasındaki mesafe insanlarla dolup taştı. defin esnasında orada bulunan onlarca hafız tarafından Hatmi şerif okudular.

Süleyman Latif hocanın naaşı çevrede fazla rastlamayan şekilde tabutsuz olarak mezara kondu.

Madenli Belediye Başkanı Mustafa Tüylüğlu her yerde olduğu gibi burdada mezara inerek tabutsuz defin için mezarı kendi elleriyle hazırlayarak hocasını ebedi istirahatgarına yerleştirdi.

Mezarın örtülmesi ve düzenlenmesi işini bizzat kendisi yaptı. Çayeli Müftüsü Mehmet Ceylan hocanın yaptığı hatip duası, Merkez Eski Cami imamı Ali Rıza Şişman hocanın telkiniyle sona erdi. 

Cenaze merasimine Rize il Müftüsü İlyas Serenli başta olmak üzere  Emekli Rize Müftüsü Haydar Sadıkoğlu, Ardeşen Müftüsü A.Osman Küçükahmet,Güneysu Müftüsü Muhammet Yıldız,Pazar Müftüsü Kemalettin Aksoy din görevlileri,siyasiler,talebeleri ve kalabalık bir sevenler topluluğu katıldı.

 

Editör: HABER MERKEZİ