17 Temmuz 1979 tarihinde İstanbul, Üsküdar, Bağlarbaşı semtinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Süleyman Çolak, memleketi Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Selimiye köyünde merkez camisinde hatmi şerif ve mevlit okutularak mezarı başında dava arkadaşları tarafından anlamlı ve duygu dolu anma töreni yapıldı.



Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi 1979 mezunu dönem arkadaşları ülkemizin değişik yerlerinden irtibat kurarak böyle bir gün tertiplediler.

Anma törenine, Çayeli Belediye başkanı Rıza Çakır, MHP Rize il başkanı Zeki Mayı, MHP Çayeli ilçe başkanı Hayati Kork, Çayeli Ülkü ocağı başkanı İsmail Bayraktutan, Kamu Çalışanları Vakfı Başkanı Fehmi Petekçi, Çayeli Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Suiçmez, okul arkadaşları Kadir Uzan, Bülent Sönmez, Fikret Enginer, Lütfi Keskin, Hayri Yürür, Sadık Ekinci, Sabri Saralı, Bahattin Bozkurt, Dilaver Kurt, İbrahim Güçdemir, H.Muhammet Güldaş, Süleyman Karahan ve misafirlerle birlikte Selimiye Köyüne çıkılarak mevlit ve kabir ziyareti yaptılar.



Merhum Süleyman Çolak’ın babası Hacı Mustafa Çolak ziyaret edildi. Merhumun ağabeyi, yakın akrabaları bu ziyaretten çok memnun kaldıkları ifade ettiler.

Süleyman Çolak, ilçenin yetiştirdiği güzide gençlerinden biriydi. Ziraat Mühendisi olan Merhum o dönemin iki elin parmak sayısı kadar fakülte öğrencisi olan Çayeli’nin sevgili ve seçkin mühendislerindendi.



Yüz yılı aşkın zamandır ülkemiz üzerinde oynanan oyunların günümüzde de kesintisiz devam etmekte olduğu malum halımız olmuştur. Sadece adı değişen, ama sonuçta milyonlarca şehidin kanıyla yoğrulmuş kutsal vatan topraklarımızın bölünmesini amaç edinen yıkıcı akımların kaynağı hep ülkemiz dışında olagelmiştir. İnsanımızın bu türden akımlara karşı uyanık olmaları, gençlerimize bu doğrultuda yol gösterici olmaları vatandaşlık görevimiz olduğunu unutmamalıyız.

Editör: HABER MERKEZİ