Yaptığı iyiliklerle ve hayırseverliğiyle tüm Çayeli halkının gönüllerinde taht kuran, arkasında memleketine hizmet için ölümsüz eserler bırakan Ahmet Hamdi İshakoğlu’nu ölümünün beşinci yılında rahmet ve özlemle anıyoruz.

Çayeli seni hiçbir zaman unutmayacak… 

Ahmet Hamdi İshakoğlu kimdir ?

Ahmet Hamdi İSHAKOĞLU 1924 yılında Çayeli Küçüktaşhane mahallesinde doğdu. 1949'da ticarete başladı. 1957'de İshakoğlu Boya Kimya Sanayi A.Ş.'yi kurdu. Aynı şirketin ve İshakoğlu Boya ve Kimyevi Maddeler Pazarlama A.Ş.'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptı. 1955-1987 tarihleri arasında muhtelif zamanlarda İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Odası Meslek Komitesi başkanlığını ve meclis üyeliklerinde bulunmuştur. İstanbul Eğitim Vakfı, Türkiye Milli Kültür Vakfı, İslam İlimler Vakfı, İş Dünyası Vakfı, Beyoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, Taksim Camii Kültür ve Sanat Vakfı, Çayeli Kültür Vakfı, Rize Kültür ve Dayanışma Vakıflarının kurucularından olup uzun süre yönetim kurulu üyeliklerini yapmıştır.

14-15 yaşında memleketinden ayrılan Ahmet Hamdi İSHAKOĞLU memleket özlemi, memleket hasreti içerisinde olup kendini hayırlarıyla eğitime adamıştı.Memleketi olan Çayeli' ne büyük yatırımları olmuştur. Bunlar; 1 İlköğretim Okulu, 1 Sağlık Meslek Lisesi, 1 Denizcilik Meslek Lisesi, 1 Cami, İshakoğlu Devlet Hastanesi ve Sağlık Meslek Lisesi ve Ahmet-Nurzan İshakoğlu Anadolu Lisesidir. Evli üç çocuk babası ve yedi torun sahibi olan Ahmet Hamdi İSHAKOĞLU 03 Ocak 2006 Salı günü Allah'ın rahmetine kavuşmuş olup Eyüp aile mezarlığına defnedilmiştir.

Editör: HABER MERKEZİ