Rize Dernekleri Federasyon Başkanlığınca organize edilen iftar yemeğine Türk Eğitim Deneği Genel Başkanı Selçuk PEHLİVANOĞLU ev sahipliği yaptı. İftar yemeğine Rize Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Süleyman BASA, Genel Başkan Yardımcısı ve TEV Ankara Şube Başkanı Ömer TURNA, Genel Başkan Yardımcısı Cengiz TEKİN, Kadın Kolları Başkanı Fatma AKYILDIZ, Gençlik Kolları Başkanı Fatih OFLUOĞLU, Koordinatör Engin DALBASTI, İdari Sekreter Nurdan BAŞ ile Çayelililer Dernek Başkanı Fatih İslam KARAOĞLU, Kalkandere Dernek Başkanı İdris KANSIZOĞLU, Fındıklı Dernek Başkanı İbrahim KARTAL, Ardeşen Dernek Başkanı Ahmet ÜSTOĞLU, Çahev Başkanı Ali İhsan AROL, Hemşin Dernek Başkanı Musa ABAY, İkizdere Dernek Başkanı Hızır İNAN, Riskuder Başkanı Bekir YILMAZ, Pazar Dernek Başkanı Mustafa BABAL ve Güneyce Vakfı Başkanı Kamil GÜNAYDIN katıldılar.

Dernek Başkanları adına Genel Başkan Süleyman BASA faaliyetler hakkında bilgi verdikten sonra TED Genel Başkanı Selçuk PEHLİVANOĞLU’na böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığından dolayı teşekkürlerini sundular. TED Genel Başkanı Selçuk PEHLİVANOĞLU Dernek Başkanlarını ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirttikten sonra Derneği hakkında bilgiler verdi. Hedeflerinin 40 a yakın okul açmak ve üniversite kurmak olduğunu, sivil toplum kanadına yöneldiklerini, daha çok Rizeli hemşehrilerine burs vermek için çaba harcayacaklarını söylediler. SBS ve OKS gibi sınavların bir an önce kalkması gerekliliğini Milli Eğitim Bakanına da bildirdiklerini, çocukların sınav stresinden kurtarılması için büyük bir rantın döndüğü dersane sisteminin de kalkması gerektiğini anlattılar. Dernek Başkanları da organizasyondan dolayı kendilerine teşekkür ettikten sonra Rize Dernekleri Federasyon Genel Başkanlığınca organize edilen I. Rize Tanıtım Fuarı Projesi hakkında bilgi almak üzere TED lokalinde toplantı yaptılar. 

Proje hakkında koordinatör Engin DALBASTI ve Süleyman BASA bilgiler verdiler. Fuarın konsept şeklinde olacağını taşınır şekilde olacağını İlçe Dernek Başkanları, Valilik, Kaymakamlık, Belediyeler, İş Adamı, Siyasiler ve Bürokratlardan destek alacaklarını her derneğin kendilerine profesyonel projeden anlayan bir kişi vermesi gerektiğini söylediler. Dernek Başkanları da proje üzerinde çalışacaklarını ve yardımcı olacaklarını vurguladıktan sonra toplantıdan ayrıldılar.

“SUYUN BEREKETE DÖNÜŞTÜĞÜ KENT RİZE” adlı projeye tüm hemşehrilerimizi destek vermeye davet ediyoruz.

 

Editör: HABER MERKEZİ