Selamet Derneğinin Rize Temsilciliği , Ramazan ayında Rize genelinde ihtiyaç sahibi ailelere ramazan erzak kolisi ve nakdi yardımlarda bulundu. Selamet Derneği Rize İl Temsilciliği, Yemen , Afrika ve Suriye El-Bab bölgesindeki Müslüman kardeşlerimizi unutmayarak oralarda iftar yemeği organizasyonları düzenledi.

‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.’ Sözünü yaşamaya ve yaşatmaya çalışan derneğimiz, dernek il yöneticileri ve ilçe teşkilatlarıyla birlikte dağıtılan erzak kolileriyle yardımlaşmanın, birlik beraberliğin önemini bir kez daha göstermiş oldu. Selamet Derneği Rize İl Temsilciliği olarak en önemli gayelerimizden biri hayırseverlerimizin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktır. Pandemi sürecinin de katmış olduğu maddi imkansızlıklardan dolayı erzak ihtiyacı oluşmuş ailelerimizin ihtiyaçlarını bir nebze olsun giderebilmek için erzak kolilerini bu ailelere ulaştırıyoruz. ‘’ şeklinde konuştular.

Selamet Uluslararası İnsani Yardım Derneğinin Rize İl Temsilcisi Abdul Kerim SARI, ‘Ramazan ayının hemen öncesinde göreve atanmasına rağmen, ülkemizin bir çok yerindeki dostlarımızdan ve Rize iş adamlarımızdan aldığımız önemli desteklerle Ramazan ayının yardımlaşma olgusunu tüm ekibimizle yaşayıp , Rabbimizin bizlere verdiği manevi güçle de Rize’mizde güzel işlere imza attık. Bende buradan bu vesileyle tüm destekçilerimize ve gönüllülerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bir diğer konu son günlerde Kudüs’te ki Müslüman kardeşlerimize olan hain saldırılar oluyor. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Oradaki kardeşlerimiz için elimizden bir şey gelmez dememeliyiz ve hep beraber öncelikle duaya sarılmalıyız. Dernek olarak yalnızca saldırı zamanları değil yılın 365 günü Kudüs için çalışıyoruz. Kubbetüssahra coğrafi mesele değil imani meseledir. Kudüs İslam Aleminindir ve ebediyete kadar da öyle kalacaktır.’

Selamet Uluslararası İnsani Yardım Derneği , başta Afrika olmak üzere Gazze , Yemen, Suriye El bab da iftarlar düzenledi. ‘Mazlumun yüzünü güldürmek dünyayı güldürmektir.’ Sözüne binaen oralardaki yetim çocuklara bayramlıklar alınıp hediye edildi. Yardıma ihtiyacı olan ailelere zekat, fitre ve fidye zarfları dağıtımında bulundular. Ve İslam Aleminin en önemli konularından biri olan ‘yardımlaşma’ bilincini aşılamış oldular.


 

Editör: HABER MERKEZİ