İstanbul'da ABD Başkonsolosluğunun önündeki silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Nedim Çalık'ın cenazesi, Rize'nin Çaykent beldesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. 

Törene Çalık'ın ailesi, yakınları, Rize Valisi Kasım Esen, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Alay Komutan Vekili Binbaşı Osman Küçük, AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit polis memuru Çalık'ın ailesi ve yakınları tabuta sarılarak ağladı

Konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadığı gözlenen Vali Esen, 'Sevgili şehidimiz, seni biraz sonra Peygamberimiz ve tüm şehitler kucaklayacaklardır. Annen her gün sen yeni ölmüş gibi üzülecektir. Dün kucağımızda büyüyen çocuklarımız bugün terörist oluyorlar. Evlatlarımızı şehit ediyorlar. Şehit cenaze törenleri her cemaate ayrı ayrı bir son mektup, son vasiyettir. Bu dünyada 'şehitler olmasın, teröristler yetişmesin' diye bu mektubu iyi okumalı, iyi anlamalıyız.'

Konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadığı gözlenen Vali Esen, şehidlerin ölümsüzlük şerbetini içen, ölümsüzleşen kişiler olduğunu ifade etti.

Editör: HABER MERKEZİ