Ülkemizde 19 Mayıs’ta yürürlüğe giren kamu alanları ve kapalı yerlerde sigara içme yasağı getiren yasa Çayeli’nde ilginç bir şekilde uygulanmaya başlandı.

Sigara yasağı daha yeni yürürlüğe girmesine karşın Çayeli’nde bazı esnaflar mekânlarında sigara yasağı koydu. İlçede bulunan Terminal Çay Salonunda yasa ilginç bir şekilde uygulanmaya başladı. Müşterilerinin sigara dumanından rahatsız olduğunu söyleyen çay salonu sahipler İsmail Doğru ve Muhammet Safi, çay salonundaki masalarda bulunan kül tablalarını kaldırarak, satılığa çıkardıklarını açıkladılar.

Çay salonunda bulunan kül tabelalarını toplayarak “satılık kül tablası sende sen al” yazısını yazan iş yeri sahibi İsmail Doğru ve Muhammet Safi, 'sigara yasağını uygulamaya başladık. Daha bir kaç gün geçmesine rağmen mekânın havası değişti. Temiz oldu. Sigara kullanmayan müşteriler çok memnun. Çünkü onlarda içenler yüzünden mağdur oluyordu. Başlattığımız satılık kül tabelası uygulaması tamamen sigaraya karşı caydırıcılık özelliğini başlatmaktır” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ