Hopa Kaçakçılık İstihbarat Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğünden kurtuluş yok. Sarp Sınır kapsından Türkiye’ye kaçak olarak sokulmaya çalışılan 223 çuval şeker ve 22 parça makine parçası yakalandı. 

Hopa Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğüne bağlı Hopa Kaçakçılık İstihbarat Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bir operasyon neticesinde, Gürcistan’dan yurda kaçak yollardan sokulmak istenilen yüklü miktarda toz şekere el konuldu. 

Hopa Gümrük Müdürlüğü ile ortak yürütülen araştırmalar neticesinde; BAP358/BA441 plakalı TIR aracındaki yasal mevzuata uygun olarak işlem gören kereste yüküne ilişkin yapılan aramada; TIR aracının tentesi kaldırıldığında içinde kereste yüklü olduğu görülen ancak gizlemek amacıyla söz konusu yükün orta kesiminde istiflenmiş halde beyan harici ve gümrük işlemine tabi tutulmayan 50 şer kg’lık 223 çuval içerisinde toplam 11 ton 150 kilogram beyaz toz şeker ile 22 adet olmak üzere gemilerde kullanıldığı anlaşılan monoray vinç, palanga, makine aksam ve parçası tespit edildi.

Sarp Sınır Kapısında Ortaya çıkarılan kaçakçılık olayına ilişkin, şüpheliler hakkında Hopa Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusu sonrası mahkeme kararı ile piyasa değeri 52.000 bin YTL olan şekere ve şekerin taşındığı TIR aracına el konuldu.(Karadeniz)

Editör: HABER MERKEZİ