Hayatı AKBAŞ- HOPA

Türkiye’nin en hareketli, sınır kapıları arasında gösterilen Sarp sınır kapısında Hopa Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğüne bağlı ekiplerin 21-26 Eylül 2010 tarihleri arasında yaptığı kontrollerde 5.110 paket kaçak sigara yurda çeşitli yollardan kaçak olarak sokulmaya çalışılırken ele geçirildi.

 Sarp sınır kapısında özellikle 21 Eylül tarihinde yapılan kontrollerde ayrı ayrı 9 şahıs üzerinde ve ayrıca 2 Gürcü plakalı araçta kaçak sigara ele geçirildi. Yine aynı gün yabancı uyruklu bir şahıs yurda kaçak girmeye çalışırken yakalandı.

24 ve 26 Eylül tarihlerinde yapılan iki ayrı kontrolde de Özbekistan uyruklu iki yabancı yakalanırken 26 Eylül tarihinde yapılan kontrollerde bu defa Gürcistan Plakalı bir araçın özel bölmelerine gizlenmiş 240 kilo kaçak et yakalandı.

BAŞMÜDÜR TÜRKOĞLU SARP SINIR KAPISINDA 24 SAAT KONTROLLER DEVAM EDİYOR

Hopa Gümrükler Başmüdürü Hilmi Türkoğlu, Sarp sınır kapısında 24 saat esasına dayalı kontrollerin aralıksız devam ettiğini ve edeceğini ifade ederek “Hiç kimsenin kaynağı belirsiz ve kayıt dışı yollardan kaçakçılık yapmasına müsaade etmediklerini ve etmeyeceklerini, bu konuda Sarp Sınır kapısında görevli tüm personelin görev sorumluluk bilinci içinde çalıştıklarını açıkladı. Türkoğlu “Sarp sınır kapısı bizim gözbebeğimizdir. Bir taraftan ülkemize gelen her araça ve her insana potansiyel suçlu gözüyle bakmamız mümkün değildir. Ekiplerimiz şüpheli gördükleri araçlarda ve şahıslar üzerinde yasaların bizlere verdiği kriterler çerçevesinde kontrol ve aramalarımızı yapıyoruz. Son günlerde yoğunlaşan sigara kaçakçılığına karşı Sarp sınır kapısında yoğun bir güvenlik önlemi uygulaması dün olduğu gibi bugünde devam etmektedir.

Biz kapımızda kimsenin haksız ve kolay yoldan kazanç elde etmesine müsaade etmiyoruz, etmeyeceğiz de. Sınır kapımızda görev yapan ekiplerimizi de özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ