Göktürk Fırat
 
Rize'de, dik bir yamaçta inşa edilen 10 katlı binaya ulaşmak için sekiz kat merdiven kullanılıyor.

Rize'nin Piriçelebi Mahallesi'nde Kale Emlak tarafından dik bir yamaçta inşa edilen 10 katlı binaya, bina için özel yapılan 8 katlı bir merdivenle ulaşılıyor. Yapımına üç yıl önce başlanan ve yüzde 90'lık kısmı tamamlanan bina, Rize'deki arsa sorunu yüzünden zeminden 40 metre yükseklikteki sert bir yamaca kondurularak inşa edildi. 10 kat yüksekliğindeki binada 50 daire bulunuyor. Şehre bağlanan Kale Yolu'na 40 metre yükseklikte bulunan binaya giden araç yolu ise şehre 5 kilometre mesafede. Binaya yakın mesafeden ulaşım sağlanabilmesi için bina için özel yapılan sekiz kat yüksekliğindeki merdiven dikkat çekiyor. Bina sakinleri, apartmana ulaşmak için önce 160 basamaktan oluşan sekiz katlı merdiveni tırmanmak zorunda kalıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan bina sakinlerinden Resul Birinci, binaya ilk taşındığında biraz tedirgin olduğunu belirterek 'Ancak zemin kaya olduğu için çok sağlam. Zaten sağlam olmasaydı binaya iskan verilmezdi. Ancak yol sıkıntımız var. Gençler için bu merdiveni çıkmak kolay oluyor. Ama bizim gibi yaşlılar zorlanıyoruz. Biz asansör yapılmasını istemiştik. Ancak arızalandığında sorun olacağı, merdivenin daha sağlıklı olacağı için merdiven yapılmasına karar verdim' dedi.

Binanın müteahhitlerinden Dursun Ali Gürgör de yaptığı açıklamada, 'Binanın yol sorunu var. Bu sorun aşılamadığı için bu merdiveni yapmak zorunda kaldık. Bina görünüş itibari ile tehlikeli bir zeminde görülse de zemini son derece sağlam' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ