Rize'de kalp ameliyatı olan hasta vatandaşın yol çilesi bitmek bilmiyor. Yıllardır kalp hastası olan vatandaş  yılar geçmesine rağmen  evine bir türlü yol gelmemesi  yaşlı vatandaşı çileden çıkardı.

Rize'de ''Kalp ameliyatı'' olan vatandaş evine araç yolu olmadığı için yakınları tarafından sandalye ile taşındı. Rize il merkezindeki Ekmekçiler Mahallesi Dere Sokak'ta yaşayan  Paşali büyük  kendisinin  ve eşi Fatma büyük'ün bakıma muhtaç olduğunu ancak araç yolunun evine kadar gelmemesi nedeniyle büyük zorluklar yaşadığını söyledi.

Büyük, çocuklarının kendisini ve eşini sürekli sırtında taşıdığını ifade ederek, ''Eşimin de kalçasına platin takıldığı için yürüme zorluğu çekiyor. Bende kalp ameliyatı olduğum için yürüyemiyorum. İkimizde çocuklarımıza verdiğimiz ıstırap nedeni ile üzülüyoruz. Hafta da bir kez kontrole gitmem gerekiyor. Gece rahatsızlanırsak karanlık bu yolu nasıl gideceğimizi bilmiyoruz'' dedi.

Büyük, yetkililerden yollarının düzeltilmesini istediklerini belirterek, şunları söyledi: ''6 kez belediyeye giderek yardımcı olmalarını istedim. Çocuklarım defalarca valiliğe gitti. Belediye yetkilileri ‘Komşularınızdan imza toplayın, yolunuzu yapalım' dediler. Komşularımız yol için gerekli izni verdi. Bu kez ‘Yolun yüzde 50 parasını siz verirsiniz, istinat duvarlarını siz yaptırırsınız’ gibi bahaneler ileri sürdüler. Benim bunu kaldırabilecek gücüm olsa bunca yıldır kapı kapı dolaşıp yolun yapılmasını istemez kendim yapardım. Yetkilerden beni vicdan azabından kurtarmasını istiyorum.'' Dedi.

Paşalı Büyük'ün yakın akrabaları ise “bizlere de kalp hastasıyız yıllar geçmesine rağmen bu yolu yaptıramadık. Bundan sonrada yapılacağını zannetmiyorum herkes bir bahane buluyor. Biz şu bayırı çıkmak için on defa oturuyoruz ve hasta olunca  nasıl  hastaneye gideceğimiz ise Allaha  kalmış” dediler

Editör: HABER MERKEZİ