Göktürk FIRAT

Sarp Sınır Kapısı'nda, 17 gün önce sınır ihlali yaptıkları gerekçesiyle Gürcistan güvenlik güçleri tarafından tutuklanarak cezaevine konulan Rizeli gençler, 10 bin TL kefaletle serbest bırakıldı. Rizeli amca çocuklarının yüzerek sınırı geçmek suçundan değil tampon bölgede çiş yaparken gözaltına alınarak tutuklandıkları ortaya çıktı.

Sarp Sınır Kapısı'nda 17 gün önce sınır ihlali yaptıkları gerekçesiyle Gürcü askerleri tarafından gözaltına alınan Muhammet Kaya (27) ve Arif Kaya (23) isimli amca çocukları, Gürcü makamlarına ödenen 10 bin Lari (10 bin TL) karşılığında geçen gece serbest bırakıldı. Sınırı yüzerek geçtikleri iddia edilen iki genç, 17 gün hapis hayatı yaşadıktan sonra ailelerine kavuştu. Duygusal anların yaşandığı buluşmada, Gürcü makamlarına öfke vardı.

Gürcistan'da yaşadıklarını anlatan Muhammet Kaya, sınırı yüzerek karşıya geçtikleri yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirterek, 'Biz ihtiyaç gidermek için kayalıklara indik. Gürcü askerleri bize silah doğrultarak sınırı ihlal ettiğimizi söyledi. Biz sınırın nerede olduğunu bile bilmiyorduk. Bizi gözaltına aldılar. 17 gün boyunca çok eziyet çektik' dedi.

Arif Kaya da kesinlikle yüzerek karşıya geçmediklerini belirterek şunları söyledi: 'Bu soğukta bu zaten mümkün değil. İhtiyaç gidermek için oraya inmiştik. Bizi gözaltına aldılar. Günlerce aç ve susuz kaldık. Eziyet gördük.'

Gençlerin dayısı Murat Ülgen, yeğenlerini kurtarmak için rüşvet vermek zorunda kaldıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: 'İki yeğenimi kurtarmak için 10 bin Lari yani yaklaşık 10 bin TL ödedik. Avukata, hakime herkese ayrı ayrı para ödemek zorunda kaldık.'

 

Editör: HABER MERKEZİ