Rize AFAD İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Rize’de son 30 yılın en sert kış mevsimi yaşanıyor. 

AFAD Rize İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “22 Ocak 2016’da bölgemizi ve ilimizi etkisi altına alan soğuk ve kar yağışlı hava nedeniyle son yıllarda yaşanan en büyük kar yağışı gerçekleşti. Son 64 yıllık verilere göre merkezdeki kar yüksekliklerine bakıldığında; 1952 yılında 177 cm, 1968 yılında 93 cm, 1997 yılında 88 cm, 1964 yılında 85 cm, 1985 yılında 77 cm kar yağışı meydan gelirken, geçtiğimiz günlerde meydana gelen kar yağışında kar yüksekliği 91 cm olarak tespit edildi” denildi.

Rize’de Cumartesi günü ile Pazartesi günü arasında etkili olan üç günlük yoğun kar yağışı ardından yaşanan buzlanma, hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Rize’nin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 2 metreyi bulurken, halen birçok köy ve mahalle yolu araç ulaşımına kapalı. Rize’de 30 yılın ardından ilk kez yüksek kesimlerde de hava sıcaklığı -15 derece olarak ölçüldü.

Rize’de yaşanan sert kış ilginç görüntülere de neden oldu. Renkli kişiliği ile dikkat çeken Recep Kaya, komşuları ile birlikte gerçekleştirdiği yol açma çalışması ve kar üzerinde motosiklet kullandığı anlara ait video görüntülerini sosyal medya üzerinden paylaştı.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ