Trabzon, Rize, Hopa, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde, yarın sabaha kadar etkili olacak kuvvetli sağanak nedeniyle ani sel ve su baskını riski bulunduğu bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Trabzon, Rize, Hopa, Hakkari ve Şırnak'ta, bugün saat 09.00 ile yarın saat 06.00 arasında kuvvetli sağanak bekleniyor.

Kuvvetli yağış nedeniyle bu bölgelerde ani sel ve su baskını riskine karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerekiyor.
 
Bölgelere göre hava durumu da şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçecek.
EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Adana, Osmaniye Kahramanmaraş ve Hatay çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, güney ve doğusu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, kuzeydoğu kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu ve Sinop çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

 
Editör: HABER MERKEZİ