Rize başta olmak üzere Ankara, Erzincan, Tokat ve Eskişehir jandarma komutanlıkları ekiplerinin eş zamanlı yaptığı operasyonlarda ''silah kaçakçılığı'' iddiasıyla 16 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri, yaptıkları istihbarat çalışması sonrası Pazar ilçesinde kaçak silah atölyesi olduğunu, burada yapılan silahların, başta Rize olmak üzere Ankara, Erzincan, Tokat ve Eskişehir'e gönderilerek satılmaya çalışıldığını belirledi.

Bu illerde 16 ayrı noktaya sabah saatlerinde eş zamanlı olarak ''Şafak'' operasyonu düzenlendi.

Pazar ilçesinde yapılan operasyonda, S.U, K.A, H.U, H.Y ve B.K, Ankara, Erzincan, Tokat ve Eskişehir'de yapılan operasyonlarda ise D.P, B.Ö, E.E, G.K, Ü.E, S.C, S.A, M.C, E.C, M.A. ve N.T. yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyonda, muhtelif çaplarda 14 tabanca ve bu tabancalara ait bin 512 mermi, şarjör, cep telefonu, sim kart ve silah yapımında kullanılan çeşitli malzeme ele geçirildi.

Ankara, Erzincan, Tokat ve Eskişehir'de yakalanan kişilerin Rize'ye getirildiği ve Rize Jandarma Komutanlığındaki sorgularının sürdüğü öğrenildi. (samanyoluhaber)

Editör: HABER MERKEZİ