Rize Dernekler Federasyonu tarafından gerçekleştirilen istihdama yönelik projeler kapsamında, 97 kişiye iş imkânı sağlanacak.

Projelerle ilgili açıklamada bulunan Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Fahrettin Kaya, Rize-İŞKUR meslek edinme projesi kapsamında yürütülen projelerin ildeki birçok genci istihdam edecek projeler olduğunu söyledi.

Amaçlarının iş bulma noktasında zorluk çeken lise ve yüksekokul mezunu gençleri iş sahibi etmek olduğunu söyleyen Kaya, ''Mezun oldukları teknik bölümlerde Rize'de iş bulmaları çok zor olan gençlerimize yönelik meslek edindirme kurslarına önem veriyoruz. Dernek olarak şu anda yürüttüğümüz projeler ve bunlardan faydalanan kursiyer sayımız, acil tıp 20, tıbbi sekreterlik 20, anestezi 20, radyoloji 20, hasta yaşlı bakım kursu 17 olmak üzere toplam 97 kişidir.'dedi.

Kursiyerlerin teorik derslerini Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, pratik derslerini de Devlet Hastanesi'nde gördüğünü kaydeden Kaya, '12 Şubat Cuma günü 17 kursiyerimiz düzenlenecek törenle 'hasta yaşlı bakım belgesi' alarak meslek hayatlarına ilk adımlarını atacaklardır. Acil tıp, tıbbi sekreterlik, radyoloji, anestezi alanlarındaki kursiyerlerimiz ise mayıs ayı içerisinde belgelerini almaya hak kazanacaklardır. Dernek olarak yapmış olduğumuz çalışmalarda bizlerin yanında olan başta Proje ortağımız İş-Kur müdür ve çalışanlarına, Rize Üniversitesi Rektörlüğü'ne, Tıp Fakültesi Dekanlığı'na ve kıymetli hocalarımıza şükranlarımı sunuyoruz.'' açıklamasında bulundu.

Editör: HABER MERKEZİ