Ardeşen ilçesinde, Emin ve Rıfkı Konakçı kardeşler, 2000 yılında arasından yol geçen 7'şer katlı iki bina inşa ettirdi. Binalarında asansör olmayan Konakçı kardeşlerin her ikisi de kendi binasının en üst katında oturmayı tercih etti.

Birbirine gidip gelebilmek için 7 kat inip, 7 kat çıkmak zorunda kalan Konakçı kardeşler, bunun üzerine birbirine gidip gelebilmek için binalarının arasına köprü yaptırmaya karar verdi. Daha sonra iki bina arasına demirden köprü yaptıran Konakçı kardeşler, böylece birbirlerini kolaylıkla ziyaret edebiliyor.

Diğer yandan, il merkezi İslampaşa Mahallesi'ndeki bir sitede 3 bina çatı katlarında yapılan birer köprü ile birbirine bağlandı.

Site yöneticisi Rahim Beşli, 1996 yılında yapılan sitede 13'er katlı 3 bina bulunduğunu belirterek, 'Sitemizi yaptığımız zaman, yangın merdiveni yerine 3 binanın çatısından çatısına, binaları birbirine bağlayan 2 köprü yaptırdık. Köprülerin yapım nedeni yangın merdiveni olmasına rağmen, daha sonra komşu ziyaretleri için de kullanılmaya başlandı' dedi.

www.turknethaber.com 

Editör: HABER MERKEZİ