Göktürk FIRAT

Rize’de doğu kökenli işçiler bir markette yaptıkları alışverişin ardından parayı eksik vermek isteyince tartışma çıktı. Çıkan tartışmanın ardından saldırıya uğrayan market sahiplerinin durumunu gören mahalle sakinleri olaya müdahale edince gerginlik yaşandı. Gerginlik polis ekiplerinin müdahalesi ile büyümeden önlendi.

Olay dün akşam saat 22.00 sıralarında Rize’nin Engindere Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir hayırsevere yaptırılan Fatma Nuri Engin Bilim ve Sanat Merkezi’nin inşaatında çalıştıkları öğrenilen doğu kökenli işçiler, alışveriş yaptıkları Yıldırım Market’te aldıkları ürünlerin parasını eksik olarak vermek isteyince iş yeri sahibi H.Y. ile işçiler arasında tartışma çıktı. İnşaata dönen işçiler diğer arkadaşlarını da yanlarına alarak iş yeri sahibi H.Y. ve yanında bulunan eşine saldırdılar. Olayı gören mahalle sakinlerinin de olaya karışması ile kavga büyüdü. İnşaat malzemelerinin kullanıldığı olayda 2 mahalle sakini yaralandı. Doğu kökenli işçiler yoldan geçmekte olan bir minibüsü taşlayarak camlarını kırdılar. Olayın duyulması ile yüzlerce Rizeli olay yerine toplandı. Galeyana gelen halk polisin uyarıları ile sakinleşirken, Doğu kökenli işçiler bir polis minibüsü ile olay yerinden kaçırıldı.

Görgü şahitleri işçilerin ellerindeki küreklerle iş yerinde bulunan işletme sahibi ve eşine saldırdığını ileri sürdüler. Bir görgü şahidi ise olayı görüp geldiğini, işçiler tarafından sıkıştırılan işletme sahibi ve eşini kurtarmak isterken işçilerin kendisine de saldırdığını iddia etti. Olay sonrası bir çok mahalle sakinin doğu kökenli işçilerden şikayetçi oldukları öğrenildi.

Editör: HABER MERKEZİ