Dilek ASLAN

Rize'de evinde geçirdiği kalp krizi sonucu ölü bulunan Rize Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü'nde görevli sosyolog Yakup İnci'nin ailesi için yardım kampanyası başlatıldı.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu ölen Yakup İnci'nin ailesinin köyünün, Erzurum'un Narman ilçesi Serinsu köyünde yoksul bir Anadolu köyü olduğu belirtildi.

Bu köyde, bir ailenin umutlarını bağladıkları evlatlarını erken kaybetmenin acısının yaşandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Yakup'un bir düşü vardı: Ailesinin yaşayacağı daha iyi koşullara sahip betonarme, iki odalı bir ev inşa etmek ve arkadaşlarını da doğduğu topraklarda ağırlayabilmek. Bu nedenle babasından, iki odalı betonarme bir ev temeli atmasını ister. Yaşlı ve yorgun baba o temeli atar ama, destek verecek oğlunun kalbi birdenbire durur. Bizler, yaşadığı her an başkalarını düşünen Yakup'un düşünün yarım kalmamasını istedik. Yakup'un düşü bizim de düşümüz. Böyle bir evlat yetiştiren İnci ailesi, bizim de ailemiz olsun dedik. Bu nedenle 'Yakup İnci'nin Ailesine Yardım Hesabı' adı altında yardım kampanyası başlattık.''

Açıklamada, Vakıflar Bankası Rize Şubesinde 00158007290520974 nolu YTL hesap oluşturulduğu dile getirilerek, bugüne kadar taziyelerini bildirerek, cenazeye katılarak ya da dualarıyla arkadaşlarına karşı son görevini yerine getiren tüm dostların İnci ailesine yapılacak yardıma da destek vermelerinin beklendiği kaydedildi.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'nde görevli sosyolog Yakup İnci'yi (30) arkadaşları, 4 Mayıs günü evinde yatakta ölü bulmuştu. Geçirdiği kalp krizi sonucu öldüğü belirlenen İnci, memleketi Erzurum'un Narman ilçesindeki köyünde toprağa verilmişti.

Editör: HABER MERKEZİ