Cumhuriyet meydanında belediye tarafından kurulan çadırda yapılan bayramlaşma törenini Rize halkı büyük ilgi gösterdi.

Cumhuriyet meydanında yapılan bayramlaşma törenine Rize valisi Seyfullah Hacimüftüoğlu, Rize AKP milletvekili Lütfü Çırakoğlu, Garnizon komutanı Albay Turan Talu, Belediye başkanı Halil Bakırcı, HSYK üyesi Ömer Köroğlu, daire müdürleri ile siyası parti ve STK başkanları katıldı.

Rize belediyesi tarafından organize edilen bayramlaşma töreninde davetlilere kavurma ve pilav ikram edilirken Çaykur da katılımcılara çay ikram etti.

Kurulan dev çatırda yapılan bayramlaşma törenine halk büyük ilgi gösterirken 11.30 da başlayan bayramlaşma töreni uzun kuyruklar oluşturdu.

Rize belediye başkanı Halil Bakırcı bayram nedeniyle geleneğini bozmayarak bayramlaşmaya gelen çocuklara 5 er TL harçlık verdi.

 

Rize valisi Seyfullah Hacimüftüoğlu ise dini bayramların insanların daha çok birbirine yaklaştığı gün olduğunu söyleyerek” Bu bayramlarda küskünler barışır, küslükler ortadan kalkar, bu bayramlar da yılda iki kez de olsa hayattan göç eden yakınlarımızı anımsarız ve onları kabristanlıklarında ziyaret ederiz. Bu bayramların önemini çok iyi bilmeliyiz” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ