Başbakan Erdoğan in Rize ye gelmesinden önce Cumhuriyet meydanında güvenlik kordonu oluşturulurken binaların da önleri bez afişlerle kapatıldı.

12 Haziran da yapılacak olan genel seçimler öncesinde memleketinde miting düzenlemek üzere Rize ye gelecek olan Başbakan Erdoğan in gelmesinden önce alanda geniş güvenlik önlemleri alındı.

Cumhuriyet alanında iki yönde Cumhuriyet polis merkezi ile karşı tarafta bulunan Benli iş hanının önü dev bez afişlerle kapatıldı. Benli iş hanında bulunan iş yeri sahipleri bez afişin kaldırılmasını isteyerek” Başbakan hepimizin başbakanı önümüzü kapatmamın anlamı yok, bez afişin kaldırılmasını istiyoruz” dediler.

ERKEN GÜVENLİK

Çeşitli illerde yapılan mitinglerde yaşanan tatsız olaylar üzerine Rize ye çeşitli illerden polisler getirildi. Cumhuriyet alanı sabah erken saatlerde aranmaya başlandı. Alanda toplanan vatandaşlar güvenlik kontrolü yapılacak gerekçesi ile alandan çıkartıldı.

Önceki yıllarda başbakanın konuşacağı kürsünün 5 metre önünde kurulan güvenlik şeridi bu kez 20 metre geriye alındı. Alanın 4 bir tarafı polisler tarafından kontrol altına alınarak alana girecek olan vatandaşların üstleri titizlikle arandı.

HELİKOPTER ERKEN MESAİ

Cumhuriyet meydanında hemşerilerine hitap edecek olan başbakan Erdoğan Rize ye gelmeden önce erken saatlerde Polis helikopteri Cumhuriyet Meydanı üzerinde erken uçuşa başladı.

Teknolojik cihazlarla donatılan helikopter cumhuriyet meydanı çevresinde bulunan binaların genel taramasını yaptı. 

Saatlerce meydan üzerinde uçuş yapan polis helikopteri telsiz ile olumsuz gördüğü görüntüleri anında emniyete aktardı.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ