Durdurulan ve vatandaşlar ile öğrencilerin tepkilerine rağmen Trabzon UKOME’nin işgüzarlığı dolayısıyla başlatılmayan Rize Trabzon otobüs seferleriyle ilgili Trabzon UKOME’den kötü haber!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nin, Rize Trabzon Otobüs seferlerinin yeniden başlatılması yönünde olumsuz karar verdiği ve kararın imza aşamasında olduğu bilgisine ulaşıldı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün belediyelerin “İl içi, şehirler arası” resmi plakalı araçlarla taşımacılık yapmasını yasaklamasıyla Rize Belediyesi, Rize-Trabzon, Trabzon-Rize seferini yapan 53 AK 311 plakalı otobüsü Belediyeye bağlı RİBELSAN'a devrederek vatandaşların ve öğrencilerin mağduriyet yaşamalarının önüne geçmek istedi. Trabzon tarafından Trabzon-Rize, Rize-Trabzon seferini yapan Ömer Ateş’e ait 61 S 0348 plakalı otobüsün ise 30.09.2015 tarihinde Trabzon UKOME ile sözleşmesi sona ermesi sonucu, Trabzon UKOME Ömer Ateş ile yeni bir sözleşme yapmamış ve RİBELSAN’a da hat ve güzergah izni  vermemişti.

30.09.2015 tarihinden itibaren vatandaşların ve öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için bir taraftan çözüm yolları ararken diğer taraftan otobüs seferlerini sürdüren RİBELSAN, Bakanlığa bağlı bölge müdürlüğü tarafından önce para cezasına  çarptırıldı ardından ise yasalara uyulmadığı gerekçesiyle idari işlemlerle karşı karşıya bırakılacağı uyarısıyla karşılaştı ve bunun üzerine otobüs seferleri durduruldu.

Yaşanan mağduriyetlere rağmen Trabzon UKOME’nin RİBELSAN’a hat ve güzergah izni vermeme kararı aldığı, kararın da imza aşamasında olduğu ve imzadan sonra RİBELSAN'a tebliği edileceği bilgisine ulaşılırken, Trabzon UKOME’nin gündeminde yeni bir ihale sürecinin de bulunmadığı öğrenildi.

Hatırlanacağı üzere Rize Trabzon otobüs seferlerinin yeniden başlatılması için Trabzon UKOME’nin 3 seçenekten birini hayata geçirmesi gerekiyordu. 3 seçeneğin ne olduğunu hatırlatmak amacıyla yeniden paylaşıyoruz.

İşte o seçenekler:

1- Trabzon UKOME, 61 S 0348  plakalı araç sahibi Ömer Ateş ile yeniden sözleşme yaparak Rize ve Trabzon otobüslerinin her ikisine de hat ve güzergah izni verecek.

2- Trabzon UKOME tarafından 61 S 0348  plakalı araç sahibi Ömer Ateş ile sözleşme yapılmaması halinde Rize – Trabzon, Trabzon Rize hattında çalışacak otobüs seferi için Trabzon’da ihaleye çıkıp, ihaleyi kazanan kişi ile Rize plakalı otobüse hat ve güzergah izni verecek.

3- Trabzon UKOME, ilk 2 seçeneği uygulamaz ve kendilerinin sefer düzenlemeyeceğini belirtmesi halinde Ribelsan’a hem Rize’den hem de Trabzon’dan otobüs kaldırması için HİÇBİR ŞART KOŞMADAN hat ve güzergah izni vermesi gerekiyor.

Trabzon UKOME’nin bu 3 seçenekten birine evet dememesi halinde Rize Trabzon otobüs seferlerinin başlaması mümkün değil.

Editör: HABER MERKEZİ