Rize’de kar yağışı etkili olurken kent genelinde 89 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel idaresine bağlı ekipler köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 400 metre üzeri rakımlı kesimlerde kuvvetli ve yer yer yoğun kar uyarısı verdiği Rize’de Merkez dahil tüm ilçelerde bazı köy yolları kapandı. Toplam 89 köy yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapandığı Rize’de Merkezde 8 köy yolu ulaşıma kapanırken, en fazla köy yolunun kapandığı İkizdere ilçesi oldu. İlçede tüm köy yolları kar yağışı nedeniyle kapalı bulunurken, 1 köy yolunun kapandığı Kalkandere ilçesi en az köy yolunun ulaşıma kapandığı ilçe oldu. Rize İl Özel İdaresi ekipleri ise tüm yolları yeniden ulaşıma açmak için kar yağışına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kentte, Merkezde 8 köy yolu ulaşıma kapalı bulunurken, Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçesinde 10’ar, Çayeli ve Güneysu ilçesinde 9’ar, Derepazarı’nda 3, Fındıklı, Pazar ve İyidere’de 2, Hemşin’de 4, Kalkandere’de 1, İkizdere ise 29 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Rize İl Özel idaresi ekipleri 75 köyde kar temizleme yol açma çalışmalarını 62 iş makinesi ve 73 personelle aralıksız sürdürürken, İkizdere ve Çamlıhemşin ilçesinde 7’şer köy nüfus barındırmadığından yaz başına kadar bu 14 köyde yol açma çalışmaları yapılmayacak.

Editör: HABER MERKEZİ