53 Gazeteciler Derneği tarafından Ramada otelde düzenlenen 2021 yılı gazetecilik ödülleri sahiplerini buldu.

53 Gazeteciler Derneği tarafından ikincisi düzenlenen 2021 yılı Necatı Tuzcu ödül töreni Ramada otelde yapıldı. Törene Rize Valisi Kemal Çeber, Milletvekili Muhammet Avcı, Belediye Başkanı Rahmi Metin,  Rektör Hüseyin Karaman, Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alım, Başsavcı Mehmet Patlak, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Alay Komutanı Hakan Dedabağı, Baro Başkanı Ümit Peçe, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Borsa Başkanı Mehmet Erdoğan İlçe Belediye Başkanları İyidere Saffet Mete, İkizdere Hakan Karagöz, Ç.Hemşin Osman Haşimoğlu, Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Murat Güreşçi, Kuzuoğlu  CHP İl Başkanı Saltuk Deniz, MHP il Başkanı İhsan Alkan, İyi Parti il Başkanı Ayşegül Özyanık, Necatı Tuzcu” nun eşi Ayşe Tuzcu, TGK Genel Başkan Yardımcısı Ergun Ata, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişen, TSYD Yöntim Kurulu Üyesi Murat Taşkın ,Basın İlan Kurumu Bölge Müdürü Ali Nuhoğlu, İletişim Daire Başkanlığı Trabzon Müdürü Saadettin Kaşıkçı, TRT Bölge Müdürü Sami Serdar Şişman, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersin Küçük, DHG Bölge Müdürü Muhammet Kaçar Yerel gazete sahipleri, Ajans Temsilcileri, ulusal ve yerel gazete muhabirleri, Tarihçi Yazar Fatih Sultan Kar, ilçe muhabirleri , Yerel ve ulusal TV temsilcileri katıldı.

Törende konuşan 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak” 2021 Yılı Necatı Tuzcu ödül törenimiz ikinci kez yaptığımız ödül töreni, ilimiz genelinde 21 Yerel gazetemiz bulunmakta, il merkezinde ise 14 Gazete bulunmakta bu gazetelerimiz Basın ilan kurumundan aldıkları ilanlar maalesef yetersiz, zor şartlar altında yayın hayatlarını sürdürmekteler, ilimizde ise çok sayıda internet haberciliği yapılmakta, birçoğu kopyala yapıştır ile gazetecilik yaptığını sanmakta, kendilerine gazeteci süsü veren bu kişiler bu mesleği gerçek yapan gazetecilerle mutlaka ayırt edilmeli, bu tür siteler zaman zaman kurumları zor duruma düşürmekte, bu tip site sahiplerine itibar gösterilmemeli, yasal dayanakları olmayan bu kişilerin basın camiasında yeri yoktur” dedi.

Hak edene ödül

Bayrak konuşmasında “ Kurumlar, iş adamları, bürokrat, STK, Gazete, Muhabir, Ulusal alanda yapın yapan kişilere bu törende ödül veriyoruz. Çalışan ile çalışmayanın ayırt edildiği, az çalışanın biraz daha fazla çalışmasını düşündüğümüz bu ödül töreninde ilimiz de çalışanları ödüllendiriyoruz. Ayrıca yıllarını bu mesleğe veren arkadaşlarımızı unutmadık. İlimiz Gazetecilik alanında oldukça verimli, birçok ulusal gazetelerde bizlerin arasından çıkan meslektaşlarımız var, kendileri ile gurur duyuyoruz.  Yıllardır bu mesleğe hizmet eden biri olarak aramıza katılan genç kardeşlerimizin mesleğe tutkusu ve saygın bir kişi olmaları bizleri gururlandırmakta, Törenimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çeber "Mesai arkadaşlarımızsınız”

Rize Valisi Kemal Çeber konuşmasında “ Rize Basını ile iç içe çalışmaktan mutluyum, böylesine bir organizasyon olması bizi mutlu etti, genç ve yeteneklerin bir arada olması gazeteciler için önemli. Maalesef sosyal medya haberciliği bazı kurum ve kuruluşlara zarar vermekte, Necatı Tuzcu ödül töreni bir ahdi vefa örneğidir. Rize de ve Rizelilerden olmaktan mutluyum” dedi.

Metin” Basın bizim sesimiz”

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin Gazeteciliğin onurlu bir meslek olduğunu belirterek “Basın bizim sesimiz ve kulağımız, eleştirilere her zaman açık olduk, eleştiri yapılırken doğrusunun da önerilmesi gerekiyor. Necatı Tuzcu nun oğlu benim öğrencimdi, kendisini rahmet ile anıyorum, böylesine bir organizasyon yapılması bizi onurlandırdı. Organizasyonu yapan 53 Gazeteciler Derneğine teşekkür ediyorum” dedi.

Törene Necatı Tuzcu”nun öz geçmişinin görüntüsü ile başlandı, ardından Kanal D haber sunucusu Deniz Bayramoğlu nun haber stüdyosundan özel çektirip gönderdiği görüntü ile devam edildi.

Törende Necatı Tuzcu”nun eşi Ayşe Tuzcu, Rize Valisi Kemal Çeber ve Belediye Başkanı Rahmi Metin in plaketleri dernek Başkanı Mustafa Bayrak tarafından verildi. Ardından törene Başkan Yardımcısı Togay Muradoğlu, Mali işler sorumlusu Hasan Fehmi Demir, Yönetim Kurulu üyesi Meryem Şişman ve Orhan Yazıcılar çeşitli kurum müdürü ve Belediye Başkanlarına Plaket verdiler. Törende İş adamları, STTK başkanları, Gazeteciler, Matbaa sahipleri, Bölge Müdürleri, Basın ilan Kurumu Bölge Müdürü, İletişim Daire Başkanlığı ve çeşitli ilçe muhabirleri ve meslekte yıllarını vermiş kişilere plaketler verildi.

Tören Toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Editör: HABER MERKEZİ