Rize Doğa Sporları Kulübü'nün profesyonel dalgıçlarından Danış Mete (58) ve Erdinç Turanlı (34), Karadeniz'de 84 metreye rekor dalış gerçekleştirdi.

Sporcular, rekor dalış denemesi gerçekleştirmek için 4 deniz mili açıkta demir attı. Burada hazırlıklarını tamamlayan dalgıçlar Mete ve Turanlı, daha sonra rekorlarını gerçekleştirmek için Karadeniz'e daldılar. Mete ve Turanlı 84 metreye dalış yaparak başarılı bir şekilde yeniden deniz yüzeyine çıktı. Danış Mete, '84 metredeki sıcaklık 5 derece. Su altında sadece balçık bulunuyor. Karadeniz'in ne kadar kirli olduğunu da böylelikle görmüş olduk.' dedi.

Erdinç Turanlı ise gerçekleştirdikleri dalışların kolay yapılmadığını belirterek, 'Uzun idmanlardan sonra bu dalışları yapabiliyoruz. Bundan sonraki dalışlarımız daha derine olacak. Danış hocamın da dediği gibi suyun dibi balçıkla kaplanmış ve zifiri karanlık, zor bir dalış yaptık ama başarılı olduğumuz için çok mutluyuz.' dedi. Mete ve Turanlı, bundan sonra yeni rekorlara imza atacaklarını sözlerine ekledi.

(ZAMAN)

Editör: HABER MERKEZİ