ŞEMSETTİN SARI

Yıl boyu hazırlanan Ahşap Boyama ve Takı tasarım sergisi ziyaretçilerden büyük beğeni topladı. Sergide eserleri bulunanlara birer belge verildi.

SHÇEK İl Müdürü M. Nuri Gezmiş 'İçimizden gelen yavrularımıza el becerisi kazandırmak en büyük hedeflerimizdendir.'

Rize'nin Çayeli ilçesinde 55 aile ferdine 'Rehabilitasyon' hizmeti veren Çayeli Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde Ahşap Boyama ve Takı Tasarım sergisi açıldı. Rehabilitasyon merkezinde barınan zihinsel engelli 55 gence İlçe Halk Eğitimi Merkezi Resim Öğretmeni Selvihan Öztürk tarafından Ahşap Boyama ve Takı Tasarımı konusunda beceri kazandırıldı.

Dönem sonu itibarıyla el emeği göz nuru eserleri sergilenen Çayeli Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde barınan kursiyerler; düzenlenen sergiyle yapıtlarını ve el becerilerini, sergi açılışına katılanların beğenisine sundular. Sergi salonunda kursiyerlere bürokratlar tarafından katılım belgeleri verildi.

Yıl içinde bir dizi etkinlikle rehabilite edilmeye çalışılan aile fertlerine; bu güne kadar kesme-yapıştırma, süsleme, ebru, resim, ahşap boyama ve takı tasarım seti konularında beceri kazandırıldı. Yıl içindeki çalışmalara yönelik açıklamada bulunan Rehabilitasyon merkezi Müdürü Ramazan Kopuz, merkezde barınanların zekâ geriliği raporu bulunduğunu, bu kişilerin sürekli bakıma muhtaç olduğunu belirterek 'Kurum olarak gençlerimizin insani değerlere sahip olabilmeleri için hiç bir maddi ve manevi fedakârlıktan kaçınmıyoruz' dedi.

SHÇEK il Müdürü M. Nuri Gezmiş ise yaptığı açıklamada; kendisine bağlı olan Rize Kan Merkezinde, Rize'de gelişen hastane ve tıp fakültesi hinterlandının büyümesine paralel olarak 'Kan Ünitesi' açığının arttığına dikkat çekti.

Serginin açılışında bulunan Rize Vali Yardımcısı Kubilay Ant ise Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde barınan gençlere bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sorarak başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Sergi sonrası katılımcılara meşrubat ve pasta ikramında bulunuldu.

Öte yandan Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır'ın ikram salonunda bulunan 'Langırt' masasında özürlü bir gençle oyun oynaması ilgiyle izlendi.

Serginin açılışına Rize Vali Yardımcısı Kubilay Ant, SHAÇEK il Müdürü M. Nuri Gezmiş, Yardımcısı Zeki Karataş, Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı, İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, Özürlü bakım ve Rehabilitasyon merkezi Müdürü Ramazan Kopuz, Yardımcısı Mehmet İsmailoğlu, Çayeli Nüfus Müdürü Hakkı Gerek, Tapu Müdürü İbrahim Yılmaz, Rehabilitasyon Merkezi Derneği başkan ve üyeleri ile esnaflar katıldı.

 

Editör: HABER MERKEZİ