Şemsettin SARI 

Çayeli'ndeki kutlama programında; ilçe merkezindeki Hacıbaşı (Eski ) Camide Sarıkamış, Yemen, Çanakkale ve diğer yerlerde şehit olanlar için mevlit okutulacak. Diğer camilerde ise; gecenin önemini anlatan vaaz-u nasihatler yapılıp, cemaatin ne tür ibadetler ile meşgul ola bileceği bilgileri aktarılacak.

Üç ayların habercisi olarak nitelendirilen 'Regaip Gecesi' Rize'nin Çayeli ilçesinde de bir dizi etkinlikle kutlanıyor. Rağbet ile arzu edilen şeyler manasına geldiği ifade edilen bu gecede Allah (c.c)'ın affının ve rahmetinin bütün kullarının üzerine yağması için 'eller' semaya açılacak ve Rabbin huzurunda 'boyunlar' bükülecek. Bu gece; Cenab-ı Hakk’a, daha çok ibadet edilmesinin önemini açıklayan din adamları; çokça namaz kılınması ve sadaka verilmesi gerektiğini ifade ederek, geceyi; gün boyu tutulan oruçla karşılamanın faziletinden bahsettiler. 'Mümin kullar bu gece de, çokça tövbe istiğfar etmeli' açıklamasını yapan ilgililer; kişilerin kendilerini 'İslam”ı yönden ciddi bir murakabeye (sorgulamaya) tabi tutup, Ramazan ayına doğru hazırlamaları gerektiğini anımsattılar.

Öte yandan, yapılan açıklamaya göre Çayeli ilçesindeki merkez camilerde irşat görevlileri tarafından vaaz-u nasihatler yapılacak, ayrıca; Hacıbaşı (eski) camide ise Sarıkamış, Yemen, Çanakkale ve yurdun diğer bölgelerinde şehit olan vatan evlatları için Mevlit ve Yasin-i Şerif okutulacak. Rize il müftülüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre 'Regaip Kandili' münasebetiyle bütün camilerin içi ve minarelerdeki şerefeler ışıklandırılacak. Dileyen hayırseverler tarafından cami çıkışında cami cemaatine çeşitli ikramlarda buluna bilecek. 

Fotoğraflar: Şemsettin Sarı'nın arşivinden alınmıştır.

Editör: HABER MERKEZİ