Muğla'nın Datça ilçesindeki Hava Radar Mevzi Komutanlığı'nda bir askerin cinnet geçirmesi sonucu meydana gelen olayda şehit olan Rizeli asker Ömür Canca'nın Pazar ilçesindeki baba ocağında büyük bir üzüntü yaşanıyor.

İlçenin Zafer mahallesinde oturan er Ömür Canca'nın (27) evine Pazar Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, baba Osman Canca'ya baş sağlığı ziyaretinde bulundu.

Oğlunun açık deniz seferi yapan gemilerde çalıştığını ve bu nedenle askere geç gittiğini kaydeden baba Osman Canca, oğlunun şehit edildiği anda telefonda sözlüsü ile konuştuğunu söyledi.

Canca “Dün gece saat 02.00 gibi oğlum sözlüsü ile konuşuyormuş. Sözlüsü ile konuştuğu sırada bir kişi oğlumun yanına gelip 'siz beni yaktınız ben de sizi yakacağım' diye bağırmış. Görüşme kesilmiş ancak telefon açık kaldığı için sözlüsü tüm konuşmaları ve olayı duymuş. Oğlumun kız kardeşini telefonla arayarak 'Böyle böyle oldu, olayı araştırın' demiş. Bende hemen birliğini aradım hem de defalarca. Bana bilgi verilmedi. Açıklama da yapılmadı. Olayda komplo olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kaymakam Ümit Hüseyin Güney ise baba Osman Canca'ya “Cenaze namazı öncesi ben resmi makamlardan oğlunuzun kesin ölüm nedenini öğrenip size bilgi vereceğim” diyerek teskin etmeye çalıştı.

Öte yandan 2'si erkek 5 çocuk annesi Nazmiye Canca oğlunun ölüm haberinin ardından fenalık geçirirken, cenazenin Pazar ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

31909

 

31910

31907


Editör: HABER MERKEZİ