Rize'de, yayalara çarpmamak için otomobili ile kaldırıma çıkan bayan sürücü, park halindeki arabalara çarparak durabildi.

ÇAYKUR YANINDA KAZA
Kaza, bugün öğle saatlerinde ÇAYKUR Genel Müdürlüğü yanında gerçekleşti. 53 AU 838 plakalı otomobilin sürücüsü Fatma Yeni (46), otomobili ile şehir içi yola girmek isterken karşıdan karşıya geçen iki bayan ve bir çocuğu son anda fark etti. Karşıdan karşıya geçmekte olan yayalara çarpmamak için aracı ile kaldırıma çıkan Yeni, ilk olarak kaldırım üzerinde park halindeki 53 EA 232 plakalı otomobile çarptı. Kazanın etkisiyle kayan araç park halindeki 34 FSG 36 plakalı kamyonete çarptı. Maddi hasarın olduğu kazada ölen ya da yaralanan olmadı.


BAYGINLIK GEÇİRDİ
Kaza sırasında karşıdan karşıya geçen Ayten Han (38) isimli bayan, olayın şoku ile baygınlık geçirdi. Olay yerine çağırılan 112 ekibi Han'a müdahale etti. Annesinin durumuna üzülen dört yaşındaki Sıla Han da, çevredekiler tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Annesinin durumuna üzülen kız çocuğu gözyaşlarına boğuldu. Küçük kız, ambulans içerisinde tedavi altına alınan annesinin iyi olduğunu görünce sakinleşti. Baygınlık geçiren Aytekin Han ambulansla Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.


'ANİDEN ÖNÜME ÇIKTILAR'
Kazaya sebebiyet veren Fatma Yeni yaptığı açıklamada, 'Bir anda önüme çıktılar. Yayalara çarpmamak için kaldırıma çıkmak zorunda kaldık. Onların hayatını kurtardım' dedi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Editör: HABER MERKEZİ