Bir süredir Bursa Acıbadem Hastanesi'nde tedavi gören Galatasaray Kulübü eski başkanı Özhan Canaydın hayata veda etti.

HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU
Uzun bir süredir tedavi gören Galatasaray eski başkanı Özhan Canaydın vefat etti. Sabah saatlerinde durumu ağırlaşan Canaydın hataya gözlerini yumdu. Özhan Canaydın, Bursa Acıbadem Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

KAPTAN CANAYDIN
23 Ocak 1943'te Bursa'da dünyaya gelen Özhan Canaydın, Galatasaray Kulübü eski başkanı ve Galatasaray'ın eski basketbolcusuydu. Galatasaray'da 32'inci dönemde başkanlık yapan Özhan Canaydın, 2002-2008 yılları arasında sarı kırmızılı ekibin başkanlığını yaptı.

1958'de basketbola başlayan Canaydın, 1964 yılına kadar aktif spor hayatına devam etti. 1957 yılında 155 sicil numarası ile Galatasaray'ın en küçük üyesi oldu. Basketbol oynadığı dönemde, 1962 yılında Genç Milli Takım'da Avrupa Gençler Şampiyonası'na katıldı. 1963'te Türkiye Şampiyonu olan Galatasaray Basketbol Takımı'nın bir üyesiydi. Galatasaray Yıldız, Genç, A Takımlarında oynadı.

1963 yılında, babasının mesleği olan tekstil sektöründe iş hayatına başladı. 1965 yılında Asuman Canaydın ile evlendi. Canaydın, 2 çocuk ve 4 torun sahibiydi. Oğlu Murat Canaydın, 1989 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu ve bir süre sonra Özhan Canaydın'ın işlerini yürütmeye başladı. Kızı Zeynep Diniz ise 1 kız ve 1 erkek çocuk sahibi.

2002-2008 yıllarında Galatasaray Başkanlığını yürüten Özhan Canaydın, başkanlık görevine geldikten 3 ay sonra Galatasaray Futbol Takımı, Süper Lig'de şampiyonluğa ulaştı. Galatasaray, 2004-2005'de finalde Fenerbahçe'yi 5-1 yenerek Türkiye Kupası'nı kazandı. Canaydın döneminde 2005-2006'da oldukça zorlu geçen bir sezonda yeniden şampiyonluğa ulaşan Galatasaray, Canaydın'ın görevden ayrılmasından 3 ay sonra Süper Lig'de bir kez daha mutlu sona ulaştı.

SEYRANTEPE'NİN MİMARI
Canaydın, Galatasaray'ın şu anda Seyrantepe'de inşaatı devam eden Türk Telekom Arena Stadı için büyük uğraş vererek bu projenin hayata geçmesini sağladı. Özhan Canaydın, görev süresince futbol takımını, Fatih Terim, Hagi, Gerets ve Feldkamp'a emanet etti.

CENTİLMEN BAŞKAN
'Centilmen Başkan' olarak da tanınan özhan Canaydın, Galatasaray'ın 6 Kasım 2002'de ezeli rakibi Fenerbahçe'ye 6-0 mağlup olduğu maçta, sarı kırmızılı ekibin yediği bir golden sonra rakip kulüp başkanının elini sıkarak alkışlamasının ardından Fair-Play ödülüne layık görüldü.

ensonhaber.com

Editör: HABER MERKEZİ