Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Ovit Dağı'nda dün gece etkili olan kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan 30 yolcusu bulunan otobüs ile 3 kamyon şoförüne ulaşıldığını söyledi.
 
İkizdere-İspir arasında kalan 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağı'nda dün akşam saatlerinde artan kar yağışı ve tipi sonucu Çamlık mevkisinde kara yoluna çığ düşmesi nedeniyle yolun halen ulaşıma kapalı olduğunu ve yol açma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Yolun kapalı olması nedeniyle mahsur kalan 18 yolcusu bulunan otobüse ulaşma çalışmalarının da sürdüğünü ifade eden Hacımüftüoğlu, ''18 kişiyi kurtarmak için süren çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bu kişileri kurtarmaya Sivil Savunma, AKUT ve karayolları ekipleri gönderildi, ancak zaman zaman çığ düşmesi nedeniyle kurtarma ekipleri de zorlukla ilerliyor'' dedi.

Hacımüftüoğlu, 1-2 saat içinde 18 yolcuya ulaşmayı umduklarını vurgulayarak, ''18 yolcuyu arama çalışmalarına katılmak için Diyarbakır'dan arama kurtarma helikopteri yola çıktı, bölgeye ulaşmak üzere. Yolcuların bazıları ile zaman zaman telefonla irtibat kurulabiliyor. Genel olarak sağlık durumlarında olumsuz durum yok'' diye konuştu.

Öte yandan İyidere-İkizdere yolunda gece boyunca devam eden etkili yağış nedeniyle yer yer su birikintileri oluştu ve bazı noktalarda ise yol kenarlarında toprak kayması meydana geldi.

 
Editör: HABER MERKEZİ