Doğu Karadeniz Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı Rize- Erzurum karayolundaki Ovit Dağı Geçidi, dün gece ulaşıma kapandı. Gümüşhane’nin yüksek kesimlerine de yılın ilk karı yağdı.

Sahil kesiminde dün akşamdan itibaren görülen soğuk ve yağışlı hava yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Gümüşhane’nin yüksek kesimlerine yılın ilk karı yağdı. Kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu. Gümüşhane’de hava sıcaklığı da yaklaşık 8 derece düşerek 1 dereceye kadar geriledi. Karayolları 101'inci Şube Şefliği yetkilileri, il genelinde kapalı köy yolu bulunmadığını vurgularken, özellikle Trabzon ve Erzurum yönüne gidecek araç sürücülerinin yanlarında zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmaları gerektiği uyarısında bulundu. Bayburt’un da yüksek kesimlerine yılın ilk karının yağdığı belirtildi.

Bu arada kar yağışı bölgede ulaşımı da aksatmaya başladı. Rize- Erzurum karayoludaki Ovit Dağı Geçidi’nde kar kalınlığını 20 santimetreye ulaştığı ve yağışın devam ettiği belirtildi. Ovit Geçidi’nin gece çığ tehlikesi ve güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldığı, gündüz saatlerinde ise kar yağışının durumuna göre kontrollü geçiş sağlandığı vurgulandı. Giresun- Şebinkarahisar yolundaki Eğribel Geçidi’nde ise kar yağışına rağmen ulaşımın normal olarak sağlandığı kaydedildi.


Editör: HABER MERKEZİ