Çay tarımı yapılan Senoz Vadisi köylerinde kimyasal gübre kullanılmadığı için vadide yetişen bütün ürünlerin organik olduğuna dikkat çeken köylüler, elmaların israf olmaması için reçel yapıp bazılarını da kurutmaya karar verdiklerini belirttiler.
Ormancık Köyünde topladıkları elmaları 'imece' usulüyle (mahalli lisanda 'eğratluk') bir araya gelerek temizleyip değerlendirmeye karar veren hanımlar bu şekilde aile bütçesine de katsı sağladıklarını söylediler.

Bu sene bereketli bir yıl olduğuna ve çokça elma yetiştiğine de dikkat çeken hanımlar, "Elmaların yere dökülüp çürümesi ve israf olması yanlış olurdu. Bu sebeple bir araya gelerek elmaları topladık. Bir kısmını şirke, bir kısmını reçel ve büyük bir kısmını da kurutmaya karar verdik. Vadimizde havalar genellikle yağmurlu oluyor. Şimdi ise 'pastırma yazı' bekliyoruz. Güneşli havalarda elmaları kurutup kışlık gıda olarak değerlendirmeye karar verdik. Sirke yapma imkanı olmayan komşularımıza da sirkelerimizden hediye ediyoruz" şeklinde konuştular.

Editör: HABER MERKEZİ