Rize'nin Pazar ilçesinde başlatılan 'Benim Sınıfım' adlı projeyle öğretmen ve veliler el ele vererek, 146 sınıfın onarım ve boyasını yaptı.

Pazar Kaymakamlığı'nca ilçedeki okulların gelecek eğitim öğretim yılına hazır hale getirilebilmesi ve öğrencilere daha güzel bir eğitim ortamı sunulabilmesi amacıyla 'Benim Sınıfım' projesi başlatıldı.

Kaymakam Yalçın Sezgin, projenin uygulanması sırasında sık sık okulları gezerek çalışmaları yerinde gördü ve incelemelerde bulundu. İlçede eğitim gören 4 bin 200 öğrenci olduğunu ve 10'u ilköğretim, 6'sı da lise olmak üzere 16 eğitim kurumu bulunduğunu bildiren Kaymakam Sezgin, şunları kaydetti: 'Proje ile 146 sınıfın boya ve diğer tamirat çalışmasını tamamladık. Bütün sınıflara perde takıyoruz. Okulların koridor gibi ortak kullanım alanlarını ise kaymakamlık olarak biz yapmayı taahhüt ettik. Bu çalışmayı da temmuz ayı sonuna kadar tamamlayacağız. Böylece gelecek eğitim ve öğretim yılında öğrencilerimiz çok daha güzel bir ortamda eğitim görebilecek. Her şeyi devletten beklememek gerekir.'

Sezgin, bu projenin dışında ilçede eğitim ve öğretimin geliştirilebilmesi için birçok proje yürüttüklerini kaydederek, 'Bu çalışmayı yaparken projeyi tamamlayamayan okul yöneticilerini gözden geçireceğimizi söyledik. Bunu yaparken tarzımız herkesi motive etmek, bir mesaj vermek içindi. Başarılı olduğumuza da inanıyorum.' diye konuştu. (zaman)

Editör: HABER MERKEZİ