Rize’nin Çayeli ilçesi’nde 4 yaşındaki Duygu Kır, adlı çocuğu 20 yerinden ısırarak hastanelik eden Rottweiler cinsi köpeğin sahibi Çayeli Kaymakamlığı hizmetlisi Bahri Hamdi Baltacı olduğu ortaya çıktı. Soruşturmayı yürüten Çayeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hakkında adli kontrol kararı verdiği ve her gün polis merkezine giderek imza atacak Baltacı, köpeği tavuklarını yaban hayvanlarından korumak için olaydan birkaç gün önce aldığını söyledi.  

 

Çayeli ilçesi Hassadıklar Mahallesi’nde geçen Pazar günü meydana gelen olayda bir eve giren Rottweiler cinsi köpek, 4 yaşındaki Duygu Kır'ı ısırıp hastanelik etmişti. Vücudunda 20 dolayında yara oluşan, akciğer ve karaciğeri de zedelenen minik kız Rize Üniversitesi (RÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı. Kır’ın hastanede psikolojik destekli tedavisi sürüyor. Olaydan sonra polis tarafından gözaltına alınan ve Çayeli Kaymakamlığı’nda hizmetli olarak çalışan Bahri Baltacı, hakkında Çayeli Cumhuriyet Başsavcılığı Adli Kontrol Kararı aldı. Karar gereği Baltacı, her gün Çayeli Emniyet Müdürlüğü’ne giderek imza atacak. Çayeli Cumhuriyet Başsavcılığı, çocuk için verilecek adli rapor ile ailenin ifadesi doğrultusunda Baltacı hakkında “Taksirle veya kasten yaralama” suçundan dava açılabileceği belirtildi.

 

Zinciri kırıp kafesinden çıkmış

 

Çayeli Kaymakamlığı’nda hizmetli olarak çalışan ve Kaymakam Mehmet Aktaş’ ın işlerini takip eden Bahri Baltacı, kendisine telefonla ulaşan bir gazetecinin sorularını yanıtladı. Baltacı, köpeği tavuklarını yaban hayvanlarının saldırısından korumak için olaydan birkaç gün önce aldığını belirterek “Bir köpek arıyordum. Arkadaşlarım bana sonradan cinsinin Rottweiler olduğunu öğrendim bu köpeği getirdi. Bende gündüzleri köpeği zincirle bağlayıp kafese koydum. İşe geldiğimde arkamdan nasıl olduğunu anlamadan zinciri kırıp kafesinden çıkmış. Sonrada üzücü bir olay yaşandı. Olaydan dolayı çok üzgünüm. Keşke bu köpeği almasaydım. Ben bu kadar saldırgan olduğunu bilmiyordum. Olaydan sonra onu kafesine kapattım, sıkı sıkı da zincirledim. Bizim orada bir söz vardır. “İnsana saldıran köpek yaşamaz.” Bu köpeği ne yapacağımı bilmiyorum. Artık onu görmek istemiyorum Polise götürüp teslim edeceğim. Ne yaparlarsa yapsınlar. ” dedi. Baltacı, olaydan sonra hastaneye giderek küçük çocuğu ziyaret etmek istediğini ancak ailesinin tepkisinden dolayı bunu gerçekleştiremediğini belirterek “Ben aileye maddi manevi her türlü yardımcı olmak istiyorum. O küçük çocuk için çok üzüldüm.” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ