ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde geçtiğimiz yıl düzenlenen terör saldırısında şehit düşen polis memuru Nedim Çalık, şehit oluşunun 1. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Bugün, ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde gerçekleştirilen terörist saldırısında şehit düşen polis memuru Nedim Çalık, Çaykent Beldesi Müderrisler Mahallesi’nde bulunan  mezarı başında anma töreni düzenlendi. Çalık’ın şehit oluşunun 1. yıl dönümünde gerçekleşen anma törenine Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Çaykent  Belediye Başkanı Mehmet Kazancı, şehit polis annesi Şefahat Çalık, kardeşleri; Hasan Çalık, Köksal Çalık, Murat Çalık, polis memurları ve vatandaşlar katıldı. Çalık’ın mezarının başında Kuran-i Kerim okundu. Tören sonrası Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, şehit polis annesi Şefahat Çalık’ı evinde ziyaret etti. Demirtaş burada basın mensuplarının sorularını yanıtlarken Türkiye’nin sürekli terör saldırılarına karşı tebdili olması gerektiğini belirterek, “Bazıları terörist diyor. Bazıları başka anlamlar yüklüyor. Şuanda da dünyanın bir çok yerinde aynı politik savaşların sürdüğünü görüyoruz. Teröre karşı ortak bir tavır alınması gerekir. Maalesef bir çok konuda iş birliğine giren ülkeler terörle mücadelede aynı iş birliği ve samimiyeti göstermiyorlar. Oda bu sıkıntıların önümüzdeki süreçte devam edeceğini gösteriyor. Türkiye’nin bu tip saldırılara karşı sürekli tedbirli olması gerekiyor.”şeklinde konuştu.

Şehit Annesi Şefahat Çalık, oğlunun şehit düşmesinden itibaren Emniyet Camiası’nın kendilerini yalnız bırakmadıklarını belirterek teşekkür etti. Anne Çalık, olayla ilgili haber bültenlerinde yayınlanan görüntüleri izlemediğini ve izlemek istemediğini belirterek İstanbul’da düzenlenen törene de katılmamak için Rize’ye döndüğünü söyledi.

Editör: HABER MERKEZİ