Birkaç gün önce Ekrem Orhon mahallesinde inşaat çukuruna düşerek yaralanan İlknur Gürler in babası müteahhit firma hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

 

Rize Ekrem Orhon Mahallesi Telekom önünde belediye tarafından yaptırılan otopark ve yeşil alan projesinde yeraltında 5 metre yüksekliğinde otopark yapılırken inşaatın büyük bir bölümümün tamamlanması ile üst kapakların açık tutulması sonucu birkaç gün önce evlerinin önünde arkadaşları ile birlikte oynayan ilkokul 4 sınıf öğrencisi 10 yaşında ki İlknur Güler inşaat menfez kuyularını dikkat etmemesi sonucu 5 metre yükseklikten inşaat içine düştü, çeşitli yerlerinden yaralanan 10 yaşında ki İlknur Güler araştırma hastanesinde yapılan tedavisi sonucu kafatasında hafif çatlak oluştuğu ve çeşitli yerlerinden yaralandığı tespit etildi.

 

Baba İlyas ve Anne Gönül Güler çocuklarının park alanı içinde oynadığı sırada menfez deliklerinin kapalı veya her hangi bir tedbir alınmaması sonucu kızlarının 5 metre yüksekten düştüğünü söyleyerek” Otopark inşaatında kim sorumlu ise tedbirsizliğin cezasını çekecek, kızımızı bize Allah bağışladı. Olayı adlı makamlara intikal ettireceğiz” dedi.

 

Rize belediye başkanı Halil Bakırcı ise otopark inşaatının müteahhit firmaya verildiğini söyleyerek” İnşaat ı biz yapmıyorduk. İhalesini yaptık ve müteahhit firmaya verdik, inşaat alanında tüm güvenlik önlemlerini kendilerinin alması gerekiyordu biz de belediye olarak inceleme başlattık” dedi.

 

İnşaat çukurlarına önlem alınmadığı gözlenirken kazanın meydana gelmesinin ardından önlemlerin alındığı görüldü.

Editör: HABER MERKEZİ