Avukat Meltem Banko uyardı. Tanınmayan kişilerle yazışmalardan kaynaklanan sorunların tehlike arz ettiğini ifade eden Avukat Banko, konuşmaların ekran resimlerinin üçüncül kişilerle paylaşılmasının da suç olduğunu belirtti.

“Bu süreçte tanınmış kişiler hedefte. Siyasetçi, sporcu, hukukçu… Bu kişilerin özellikle tanımadığı kimselerle yazışmaması gerekmektedir. Biz buradan tüm kullanıcıları uyarıyoruz. Sosyal medya fenomeni olmak için daha doğrusu takipçisini arttırmak için suç işlemeyi göze alan kişiler olduğunu bilmekteyiz.”

EKRAN RESMİNİN İZİNSİZ PAYLAŞILMASI SUÇTUR

Avukat Banko, yazışmaların ekran resminin çekildikten sonra izinsiz olarak üçüncül kişilerle paylaşılmasının suç unsuru olduğunun altını çizdi.

“Oyuncu Can Yaman’ın ve birçok kişinin yazışmalarının ifşa edildiğini gördük. Sosyal medyadaki yazışmaların ifşa edilmesi suçtur ve cezasının 2 yıldan başlayıp, 5 yıla kadar çıkabileceğini söyleyebiliriz. WhatsApp’taki bir özel yazışmanın da bir ekran görüntüsünün alınması, izinsiz bir şekilde üçüncül kişiye gönderilmesi durumunda da aynı suç oluşmaktadır. Metnin içeriğinin ne olduğu önemli değildir. Burada kişinin duyacağı rahatsızlık önemlidir.”

ŞANTAJA DÖNÜYOR

İfşa edilmek istenen yazıların ileri seviyesinde şantajın devreye girdiğini ifade eden Avukat Banko, her an suç mağduru olmamanız için uyardı.

“Bazı durumlarda bu suçun devamı olarak şantaj yapıldığını görmekteyiz. Bana bu kadar para vermezsen bu yazışmaları aleni bir şekilde internetten paylaşacağım veya basın mensuplarına vereceğim söylemleri oluyor. Bu kişilerin özellikle tanımadığı hiç kimseyle yazışmaması gerekiyor. Her an böyle bir suçun mağduru olunabilir.”

Editör: HABER MERKEZİ