Çayeli’nde Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde yapılan törende Rize Valisi Kasım Esen kahvehane liderlerine “ Kıraathane Liderliği Belgesi” verdi.

Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde yapılan törene Rize Valisi Kasım Esen, Rize Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, Çayeli İlçe Kaymakamı Mehmet Aktaş, Pazar İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, Ardeşen İlçe Kaymakamı Cahit Işık, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Çayeli Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, Çayeli Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Latif Yağcı ve kahvehane sahipleri katıldı. Törenin sunumunu Çayeli Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Suiçmez yaptı.

Törende bir konuşma yapan Rize Valisi Kasım Esen yaptığı açıklamada, “ Yaşam Boyu Eğitim Projesinin bir uygulaması olarak kahvehane liderliği projemizin başlatıyoruz. Bu projenin Çayeli’nde uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Liderlik konusuna değinen Vali Esen, her liderin kendine özgü özellikleri vardır. Hiçbir lider birbirine benzemez ve her liderin bir ekibi muhakkak vardır. Lider olabilmenin en önemli özelliği de idare özelliğidir. İdare etmesini bilene lider denilebilir” dedi.

Çayeli’nde ‘ Yaşam Boyu Eğitim ‘ kapsamında yapılan çalışmaları değerlendiren Çayeli Kaymakamı Mehmet Aktaş, “Kahvehanede bulunan insanların daha iyi zaman geçirebilmesi için kültürel değerlerimizin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için sayın valimizin yönlendirmeleri ile ‘ Yaşam Boyu Eğitim ‘ anlayışına uygun eğitim tüm Rize’de olduğu gibi ilçemizde de bir yıldır kıraathanelere yönelik eğitim, kültür ve sanat içerikli faaliyetler uygulamaktayız” dedi.

Aktaş, “ 2007–2008 Eğitim döneminde kıraathanelerimizde 180 programın yarısını uyguladık. Buna göre eğitimci ziraatçı ve sağlıkçı arkadaşlarımızı görevlendirerek kıraathanelerimizi ziyaret ederek vatandaşlarımızı bilgilendirmektedirler. Bunlara ilaven her kıraathanemizde kitaplık yaptırdık ve kitap yönünden zenginleştirdik. Yine her bir kıraathanemize ilan panosu astırdık. Arıca her kıraathanenin müdavimleri arasında gönüllülük esasına göre o kıraathanenin liderini ilan ettik. Tespit edilen ve bugün belgelerini vereceğimiz kahvehane liderleri yakın çevredeki ölüm, hastalık, düğün, nişan ve benzeri olayları kahvehane müdavimlerine bildirerek bu günlerde sosyal kaynaşmayı hedeflemekteyiz. Bunun yanında kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması için hayırlı çalışmalar yapacaklarını ümit ediyoruz” dedi.

Törenin sonunda Rize Valisi Kasım Esen kahvehane liderlerine ‘ Kıraathane Liderliği Belgesi ’ dağıttı. Vali Esen, daha sonra Çayeli’nde bir kaç kıraathaneyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

 
 
 
 

Editör: HABER MERKEZİ